Nebunie totală pe piața materialelor de construcții din Timișoara

materiale de constructii

Nimeni nu s-ar fi așteptat la o afluență atât de crescută în magazinele de bricolaj din Timișoara. Uluiala este cu atât mai mare cu cât în perioada pandemiei toți s-ar fi gândit că timișorenii au cu totul alte preocupări decât acela de a-și amenaja casa, grădina sau chiar de a realiza construcții noi.

În realitate, supermarketurile de profil au fost luate cu asalt, aglomerația fiind mult mai mare decât în perioada normală. Practic, cu greu se mai găsesc locuri de parcare, iar în zona unde se poate intra cu mașina până la intrarea în magazin, se formează cozi imense.

Se cumpără orice materiale care au legătură cu construcțiile sau amenajările: saci cu ciment, țiglă, rigips, bucăți de lemn, vopsele, gresie, faianță, parchet, uși, becuri, șuruburi și tot felul de mărunțișuri necesare celor care vor să-și sporească acum confortul de locuit.

În parcare aproape că se lovesc unii de alții clienții care duc cărucioare cu diverse produse ce nu mai încap în mașini, iar la casele de marcat se așteaptă minute bune, mai mult decât în perioada precedentă. Se pare că o explicație ar fi venirea unui număr mare de persoane din Diaspora, care își investesc banii în construcții și amenajări.

Succesul vânzărilor a determinat unele magazine mari să aibă program de lucru normal chiar și în ziua de 1 mai.

Afluența clienților a generat și situații amuzante, întrucât se presupune că, pentru a nu fi amendați de poliție, în declarația pe proprie răspundere, fiecare a bifat punctul 2, respectiv ”asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază”.

În traducere, bunuri de bază înseamnă, în acest caz, ciment, vopsele, cărămizi și gresie…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nebunie totală pe piața materialelor de construcții din Timișoara

  1. Da tu cum ai ajuns acolo? Ai fost sa numeri masinile din parcare sau sa numeri blondele de pe acolo? Nu ai fost cumva si tu sa iei bunuri de baza?

  2. Inseamna ca mai sint bani la populatie , dar am o veste foarte proastă pentru ,, meseriasi ,, în viitorul foarte apropiat va trebui sa reveniți după vreo 15 ani la tarife normale si acceptabile , de ce , pentru ca urmeaza o criză economică cum nu a mai fost iar daca nu va adaptați, adică sa scădeti tarifele , va paste falimentul valabil si pentru cei care lucrează legal , cu factura si garantie si pentru ceilalti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *