De ce ocolesc timișorenii Clisura Dunării?

Dezvoltarea turismului în Clisura Dunării depinde de mobilizarea tuturor celor implicați (primari și pensiuni) pentru stabilirea unei strategii complementare vizavi de proiectul: „Viitorul dezvoltării și promovării turismului în Clisura Dunării”.

Valorificarea Dunării, în calitate de resursă naturală lăsată omenirii, ar crește foarte mult potențialul turistic clisurean.

CITEȘTE ȘI: Criza de personal generează discriminare între olteni şi bănăţeni. Ce s-a întâmplat la o multinaţională din Timişoara

Iar pentru a evita situația Eșelniței sau a Dubovei (unde oamenii se simt sufocați la un moment dat, neavând ce să vadă, să viziteze) e nevoie tocmai de ce spunea primarul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui: „o promenadă, locuri de recreere, agrement, terase, restaurante etc. Oamenii să se destindă la Dunăre”.

CITEȘTE ȘI: Când vine și cum va fi iarna 2018 – 2019: veștile nu sunt deloc bune! Primele informații de la meteorologi

În calitate de membru al proiectului menit să favorizeze fructificarea turismului în zonă, l-am rugat pe edilul Furdui să ne dezvăluie câteva informații (în cifre) legate de câți turiști poposesc în Clisură anual. În acest sens, iată realitatea din teren:

„Anul trecut ne-au trecut pragul 500.000 de vizitatori. Anul acesta, vara, după cum bine știți, a fost condiționată de vreme, luna iulie fiind cea mai slabă.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanul Dan Negru, în cea mai frumoasă secundă a verii

Însă cu toate acestea, numărul turiștilor a depășit 300.000 de vizitatori. Statistica menționată este furnizată de cei care se ocupă de turismul din zona Cazanelor Dunării”.

Din cei 300.000 de vizitatori, mai subliniază șeful administrației comunei Berzasca, „mulți provin din: Craiova, București, Galați, Constanța, Moldova, Transilvania.

Doar 10% din numărul totalul constatat reprezintă turiștii străini.

CITEȘTE ȘI: Şocant. O profesoară a murit în direct la TV. Ce spunea femeia cu câteva minute înainte să îşi dea sufletul. Foto

În ciuda faptului că Timișoara se află în proximitatea județului Caraș-Severin, doar 5% din timișoreni aleg să se relaxeze pe malul Dunării, motivul principal al procentului scăzut fiind dat de problemele de infrastructură dintre localitățile Moravița-Oravița”, conform expressdebanat.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns