De ce mor şi oameni vaccinaţi de COVID-19. Explicaţiile unui medic: Românii sunt doar în aparență sănătoşi

Oficial! Peste 93% dintre românii care au murit infectaţi cu Covid-19, de la începutul pandemiei, aveau cel puțin o comorbiditate asociată

Un cunoscut medic din România explică de ce mor şi oameni vaccinaţi de COVID-19. Gabriel Diaconu, psihiatru, spune că sunt situaţii în care, deşi pacientul are un sistem imunitar competent, intervin alte verigi ale bolii care nu pot fi oprite.

CITEȘTE ȘI: Cod roșu într-un spital din România, instalația de oxigen s-a stricat. Evacuare de urgență, au murit pacienți

Medicul explică pe înţelesul tuturor într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare care sunt cauzele care pot duce la decesul unei persoane vaccinate-anti COVID-19:   Bezna. De ce mor şi oameni vaccinaţi anti-COVID de infecţia cu COVID? E o răbufnire de triumf. Ai văzut? A murit! Si era vaccinat! Băgaţi-vi-le (după caz) pe gât, în fund, prin alte orificii.

Să explici moartea unei persoane care a făcut gestul pe care – încă – mulţi îl evită din diverse motive, anume a crezut că, vaccinându-se, se va pune la adăpost, nu e uşor. Pare că aşteptările i-au fost înşelate. Şi pare că a făcut ce-a făcut degeaba. Iar aici statul face, şi îşi face, un mare deserviciu pentru că se abţine să detalieze, prin faimoasa trompetă de comunicare strategică, ce anume stă în spatele excepţiilor de la regulă.   Da, oameni vaccinaţi anti-COVID pot muri de COVID.

Colin Powell (pe care am avut onoarea să-l cunosc într-un anumit context, mulţi ani în urmă). Acesta primise şi a treia doză, dar totuşi a făcut boala şi a murit de complicaţii. Avea 84 de ani.  Într-un gest excepţional, familia omului de stat american a permis ziariştilor diseminarea informaţiei că Powell suferea de ceva vreme de mielom multiplu. Mielomul multiplu este o boală care afectează formarea de imunoglobuline, adică anticorpi. Noi numim asta, în medicină, un ”sindrom imuno-deficitar”, unde bariera de apărare a organismului este, prin boală, serios afectată.

Cauzele scăderii imunităţii sunt multe. Şi nu, nu au decât marginal de-a face cu câte urzici mănânci, cât sirop de cătină bei, câtă echinaceea ai băgat în tine pe burta goală. În fapt, trebuie spus răspicat, piaţa ”imunostimulatoarelor” de tip plafar şi plante este în proporţie zdrobitoare o şarlatanie. Toate suplimentele pe care le bagi în tine NU te apără de infecţie, respectiv de complicaţiile ei.

Mai sunt situaţii în care, deşi persoana are un sistem imun minim competent, alte verigi ale bolii intervin care nu pot fi oprite în drumul spre fatalitate. Indiferent dacă eşti vaccinat, sau nu, faptul că iei contact cu virusul va declanşa o ”luptă la graniţă”. Că e în nas, în gât, că se produce pe căile tale respiratorii, armata ta imună se va lupta ”parte în parte” cu tăvălugul viral. Asta cheamă, angajează în conflict o mulţime de paliere ale metabolismului.

Că vorbim de eliberarea de citokine, de interleukine, că vorbim de interferoni sau de histamină/ bradikinină, elementele comune majorităţii infecţiilor de căi respiratorii pot, în rare cazuri, afecta echilibrul funcţionării altor organe.  Inima, spre exemplu. Ficatul, spre exemplu. Rinichii, spre exemplu. Morţile acestea sunt, într-o zi cu cer senin, perfect prevenibile prin intervenţie medicală curentă. Dar în haos, în fum, în plin război informaţional, când îţi gem spitalele de cazuri mult mai grave, medicina clachează şi ea.  O spun foarte clar: aceşti oameni NU ar fi trebuit să moară de COVID.

Aceşti oameni au murit de COVID pentru că prostia generală a adus arborele sanitar în situaţia de-a nu mai putea trata bolnavi. Nu vaccinul i-a trădat pe aceşti oameni. Toţi oamenii care continuă să nege proporţia gravă a epidemiei i-au trădat pe aceşti oameni.    Sănătatea aparentă   Sănătatea unui om are două domenii: unul aparent (cum se simte omul, dacă se simte sau nu sănătos), şi unul inaparent (cum e de fapt el pe dinăuntru, cât de bine îi merg de fapt organele).

Românii sunt doar în APARENŢĂ sănătoşi. Încă dinainte de pandemia de COVID, la nivel de calitate a vieţii, a aerului, a alimentelor pe care le mâncăm, a băuturilor pe care le bem, stăteam foarte prost, populaţional. Nu trece zi să nu aud de un caz care sună cam aşa: vaccinul e de rahat, cum e posibil, omul era ca un munte (!!!!), nu era obez, bine avea un pic de burtă dar nu exagerat, nu fuma, bine mai bea dar ca tot omul (!!!), nu fusese în viaţa lui la doctor (?), a fost responsabil, s-a vaccinat, avea diabet dar nimic grav (?), nu lua decât o pastilă…

În urmă cu câţiva ani România fusese declarată o ţară unde obezitatea este endemică. O ţară unde avem peste jumătate de milion de diabetici, mulţi dintre ei de vârste mici sau foarte mici. O ţară unde oamenii mănâncă mult şi prost.  România era declarată printre ţările cu cel mai mare consum de alcool per capita.  Avem prea mulţi fumători.  Avem aer prea poluat în marile aglomerări urbane.  Drept urmare propaganda anti-vaccinală cu privire la COVID se loveşte de realitatea imediată, de igienă publică, a ”materialului social” în care a dat buzna, şi a făcut beznă, noul coronavirus.

Dacă nu mă doare, nu mă caut.  Nu avem timp acum să dăm timpul înapoi. Nu putem reface sănătatea mătrăşită a acestui popor vreme de un sfert de secol, timp în care majoritatea oamenilor, în majoritatea timpului, şi-au ignorat cu bună ştiinţă grija propriei sănătăţi, trăind sub impresia copilăroasă că dacă nu mă doare nu mă caut, dacă nu mă mănâncă nu mă scarpin.

Suntem aici, acum, şi singurele repere pe care le avem sunt cele de principiu în ce priveşte utilitatea vaccinării. De la cele mai mici vârste la care s-a aprobat, anume 12 ani.  Pentru că e suficient să te uiţi pe stradă şi să vezi că mulţi oameni sunt raţe în calea puştii. Iar urletele inepte ale mulţimii nu-i scuteşte pe oameni de o oglindă personală.

sursa: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “De ce mor şi oameni vaccinaţi de COVID-19. Explicaţiile unui medic: Românii sunt doar în aparență sănătoşi

  1. Tot ceea ce am reținut e că un oarecare Diaconu l-a cunoscut pe un oarecare american. Și că musiu Diaconu a tăcut 25 de ani și acum s-a „dezghețat” ca permaprostul siberian și duduie. Vă rog, renascentistilor, evitați preluări dâmbovițene ce nu comunică decât interese. Sau faceți – i cunoscuți pe psihologii timișeni, că după teatrul acesta absurd aceștia ne sunt mai aproape decât bucureștenii. Nu moartea lui Powell mă interesează. Ci pedepsele pe care le merită sleahta de asasini care duce țara spre prăpastie. 

  2. Dragilor antivaccinisti,ma bucur ca nu doriti sa deveniti reptilieni, sa visati 5g, si ca libertatile voastre nu sunt ingradite. In spitalele noastre, unde din nefericire lucrez, exista loc pentru fiecare. Dar nu in saloane. Pe coridoare, in corturi, poate in ambulante, daca aveti noroc. UPU are un influx de „raceala banala” fenomenal.Unii stau cu saptamana ca sa ii putem noi ucide cu oxigen sau „medicamente de sida”. Ce mai conteaza. Cat sunteti internati, mancati cat puteti, in ciuda pancreatitei. Dati-va jos mastile, ma rog, nu alea metaforice de daci liberi, ca oxigrnul va ucide neuronii. Plimbati-va prin salon cand vi se spune vehement sa ramaneti in recubit lateral si sunteti pe highflow, rupeti-va oasele cat suntenti anticoagulati, cr mai conteaza, de pe ATI nu mai scapati oricum. Vreti sa stiti de ce? Covid este o boala multisistemica, pe langa afectarea pulmonara, care in cazuri grave necesita volume cat mai mari de oxigen, poate da trombebolism, infarcte splenice, pancreatite, psihoze, si multe, multe alte bucurii. De ce credeti ca in vest, in ciuda unei rate mari de pozitivari, nu sunt multe cazuri grave, si spitalele se pot ocupa si de altceva in afara de COVID? De aia. Datorita unui vaccin, ce nu ofera protectie completa, dar ajuta al naibii de mult. Din toti cei ce a trebuit sa ii privesc cand s-au stins, nici unul nu era vaccinat. Dar au murit liberi. Nu poti lua omului libertatea, si nici nu poti sa ii faci bine cu forta. Multa sanatate in continuate, orice ati fi, si noroc, daca faceti Covid

Lasă un răspuns