Cod roșu într-un spital din România, instalația de oxigen s-a stricat. Evacuare de urgență, au murit pacienți

Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, vineri dimineață, iar pacienții sunt ventilați manual în ambulanțe. Autoritățile au activat codul roșu. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației. Ministerul Sănătății a informat că doi pacienți au murit și că se analizează circumstanțele producerii acestor decese.

MS: Sunt două decese, se analizează circumstanțele acestora

Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.

CITEȘTE ȘI: Cseke: Certificatul verde, obligatoriu în orice instituție privată. În 30 de zile, cel care nu prezintă documentul va rămâne fără contract de muncă. De luni, fără nunți și botezuri

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a comunicat MS.

Spitalul din Târgu Jiu va prelua pacienți și a suplimentat paturile ATI

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Tărgu Jiu, Mihaela Flroiu, a declarat că unitatea e pregătită pentru primirea a 14 pacienți care vor fi transferați la secția ATI. Paturile ATI au fost suplimentate vineri dimineață. Acolo au fost aduși deja patru pacienți de la Târgu Cărbunești, iar alții sunt pe drum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns