Cseke: Certificatul verde, obligatoriu în orice instituție privată. În 30 de zile, cel care nu prezintă documentul va rămâne fără contract de muncă. De luni, fără nunți și botezuri

Cseke: Certificatul verde, obligatoriu în orice instituție privată. În 30 de zile, cel care nu prezintă documentul va rămâne fără contract de muncă. De luni, fără nunți și botezuri

Certificatul verde va fi obligatoriu în aproape orice activitate curentă și la intrarea în orice instituție privată, a declarat, joi seara, ministrul Sănătății, Cseke Attila. Ministrul a reafirmat că își asumă obligativitatea prezentării certificatului verde în Sănătate.

„Eu am propus și îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident. Acolo sunt texte foarte clare de sancțiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim”, a spus Cseke Attila, joi seara, la Digi 24.

Ministrul a mai spus că în 30 de zile cel care nu prezintă certificatul verde va rămâne fără contract de muncă.

„Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura țară care face… de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar într-o formă mai dură, în foarte multe țări din Europa care astăzi au ridicat restricțiile sau se gândesc la asta și nu se uită la asemenea imagini. Nu suntem noi care am înnebunit și vrem să introducem această măsură”, a spus Cseke Attila.

Întrebat unde va fi folosit certificatul verde, de luni, ministrul interimar al Sănătății a spus că „în afară de magazinele alimentare, de farmacii (…), în toate celelalte instituții, și în instituții publice pentru toți vizitatorii care se duc în administrația publică centrală și locală. Și în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajați, pentru cei care sunt vizitatori”.

Pentru angajați, Guvernul nu poate să propună, însă va face obiectul unei legi care să treacă prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constituțional la muncă.

Fără evenimente private

Cseke Attila a mai spus că, în privința evenimentelor private, precum nunți, botezuri și orice fel de alte evenimente, de luni „va fi o interdicție totală”.

CITEŞTE ŞI: Foto ghicitoare: Ce personalitate publică din Timişoara se mută în vila din imagine?

„Aici și cei care sunt vaccinați sau au certificatul verde vor fi supuși la această măsură pentru că realitatea ne-a arătat că nu am reușit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunți botezuri, onomastică, orice altceva, că e spațiu închis sau deschis. Restaurantele, cafenelele pot să rămână deschise pentru vaccinați. La partea de spații cultuale, în mod sigur doar pentru cei care au certificat verde și este în discuție să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine (vineri – n.r.)”, a mai spus ministrul Sănătății, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

13 thoughts on “Cseke: Certificatul verde, obligatoriu în orice instituție privată. În 30 de zile, cel care nu prezintă documentul va rămâne fără contract de muncă. De luni, fără nunți și botezuri

 1. Cu ce mă ajută dacă am certificat verde dar mă pot infecta și pot transmite virusul. De ce produceți panică și nu dați medicamente bolnavilor din spitale? Dumnezeu e sus și vă vede, pe El nu-l păcăliți.  

 2. În toată această sinistră situație se uită intenționat de cei care au inventat și de cei care au împrăștiat noul covid. Oare de ce? Fiindcă e vorba de Marele Licurici în cârdășie cu Xi? În paralel cu zbaterea de a ne feri de boală ar trebui să trimitem la Curtea Martiala toți miliardarii Terrei, care se plictisesc de bani și se joacă de-a dumnezeii. Și cel puțin 30% din serviciile zis secrete. Și, evident, vreo 60% din politicieni. Doar atunci vom scăpa de covid, dar și de medicii corupți și mass-media obedienta.

 3. A obliga oamenii sa se  vaccineze este un mare atac la libertatea personala! Dreptul la munca, evitati sa-l contitionati prin vaccinare! Oamenii sunt fiinte umane, cu drept de a alege si nu animale ! 

 4. Singurul lucru care stiti sa faceti este sa loviti in oameni.cei care sunt alergici la compizitia vaccinului si stiu ca odata vaccinati intra in soc anafilactic si vor muri si refuza vaccinarea ei nu au dreptul la viata.nu va este frica ca luati viata oameniilor?e usor sa deschizi gura cind salariul tau e  de pe spinarea oameniilor pe care ii condamnati la moarte.daca ati avea si voi salariu de pe o luna la alta ari mai deschide gurasi obliga oameni?nu va ginditi deloc la oameni ne tratati mai rau ca niste animale.RUSINE!

 5. D-le Ministru Cseke Attila,
  Vă rog cu tot respectul cuvenit să reanalizați această decizie.
  În țara noastră, oamenii sunt inimoși și harnici și nu se vor lăsa unii pe alții la greu.
  Cred că trebuie să înțelegem, pentru binele copiilor noștri , că suntem unici și avem puterea infinită de a ne reînventa.
  Vă rog nu vă mai raportați la celelalte țări și la duritatea măsurilor de acolo.
  Ceea ce se întâmplă acum, prin copierea modelelor externe , ne aduce tuturor mult, mult rău.
  Trebuie să fim noi înșine, românii din România fără nicio frică.
  Nimeni nu ne va putea face mai mult rău decât noi prin modul în care înțelegem să ne trăim viețile.
  În cazul meu, conduc o companie cu un număr de 45 de angajați.
  Aproape toți îmi sunt alături de ani de zile.
  Sunt oameni de mare caracter și cu înaltă calificare.
  Dacă veți crea obligația vaccinării, aceștia vor părăsi compania și îi întèleg, sunt total de acord.
  Această echipă am format-o în ani îndelungați.
  Odată cu plecarea lor , vom fi puși în situația de a nu ne respecta angajamentele contractuale.
  Și vom fi într-o altă situație delicată , cu clienți nemulțumiți care pe bună dreptate se pot îndrepta împotriva noastră și vor cere penalități și daune interese.
  Și … nu voi putea face nimic.
  Compania va falimenta,,iar eu care am girat creditele pentru dezvoltarea acesteia, voi fi în aceeași situație ci toată familia mea.
  Voi fi vinovat fără vină și voi plăti pentru asta.
  Ceea ce am prezentat sunt aspecte cu care ne vom confrunta toți.
  Dacă vă iubiți țara și oamenii acesteia vă rog gândiți și decideți pentru binele nostru al tuturor.
  Și vă rog nu uitați că modelele externe nu ne mai aduc bine de mulț timp.
  Cu respect și prețuire,
  Florin Cristescu , Timișoara

 6. Domnule ministru învățați să nu mai amenințați..
  Niciunde in Europa nu există obligativitatea vaccinări, a nu se înțelege că sunt împotriva vaccinării, și nici condiționarea contractului de muncă cu cartificatul verde sau cu vaccinarea.
  In Germania nici nu de folosește acest certificat verde, decât numai cine vrea și sporadic este de terțe instituții dar nu este obligatoriu.
  Ceea ce faceți dumneavoastră este un abuz de funcție, este contrar unor drepturi fundamentale ale omului.
  Luați aminte!

 7. Acest ministru ar trebui urgent destituit din funcție.Este un incapabil,dezinformat și sigur manipulat ,ce este mai grav. DEMISIA 

 8. „Pentru angajați, Guvernul nu poate să propună, însă va face obiectul unei legi care să treacă prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constituțional la muncă.” Ministre, deci singur spui ca acea lege va fi neconstitutionala. Voi sunteti bolnavii adevarati!

Lasă un răspuns