O comună din Timiș și-a mărit suprafața cu 500 de hectare și populația cu 250 de locuitori

intregir

În urma întregirii teritoriului său, prin alipirea terenului aferent fostei ferme Comtim, care până la soluționarea pe cale judecătorească a litigiului cu comuna Parța a fost înglobată acesteia, unitatea administrativă Pădureni are acum o suprafață mai mare cu 500 de hectare. De asemenea, populația a sporit cu circa 250 de locuitori.

Din punct de vedere economic, anual sunt colectați de la societățile din acest perimetru și de la cetățeni circa 400.000 de lei, reprezentând taxe și impozite, în plus la bugetul comunei.

De la punerea efectivă în aplicare a soluției judecătorești anul trecut, doar 30 dintre locuitorii din perimetrul fostului Comtim și-au schimbat domiciliul înscris în cartea de identitate. Oamenii fac acest lucru doar atunci când sunt nevoiți, respectiv când li se cere de câte vreo instituție pentru a obține vreo aprobare ori altceva.

Trebuie spus că, din punct de vedere social, modificarea apartenenței teritoriale nu înseamnă vreo schimbare, pentru că, și până acum, copiii locuitorilor de aici frecventau școala din Pădureni, fiind aduși cu mijlocul de transport școlar al primăriei acestei comune. De asemenea, căsătoriile și botezurile au fost oficiate de bisericile creștine din Pădureni, iar morții au fost îngropați în cimitirul de aici.

Cu toate acestea, prin faptul că, din 2004, primăria Parța nu a mai făcut investiții de interes public în teritoriul aflat în litigiu, prin alipirea lui la Pădureni, pentru locuitori se deschide o perspectivă nouă și se insuflă speranța că va fi modernizată și aici infrastructura. Însă e greu de presupus că întârzierea poate fi recuperată imediat.

De altfel, primarul Dorin Ignuța a declarat: „Dacă cineva ne cere să facem ce n-a făcut comuna vecină timp de 14 ani într-unul singur, atunci este imposibil, câtă vreme veniturile noastre nu se pot compara cu cele ale comunei Parța, fiind doar o fracțiune din acestea”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *