De 16 ani luptă pentru ceea ce le aparține

Timișorenii care de 16 ani așteaptă să fie puși în posesia terenurilor pe care le dețin vor protesta luni, 30 octombrie, în fața Primăriei Timișoara, indiferent dacă vor primi sau nu acordul pentru acest lucru.

Situația acestor timișoreni a devenit absurdă, ei câștigând drepturile asupra terenurilor în instanță, prin decizii executorii. Cu toate acestea, nu reușesc să intre în posesia terenurilor (pentru unele plătesc de câțiva ani impozit) din cauza diferențelor dintre suprafața de teren specificată în cartea funciară și cea din realitate.

Cu toate că au demonstrat de unde provine această diferență (între timp, pe acel teren s-au realizat diferite lucrări de interes public, care nu permit folosirea suprafeței pe o anumită porțiune), reprezentanții Primăriei Timișoara tot nu vor să le acorde pământul pe care-l dețin. Mai mult, după ce s-au judecat mulți ani pentru a dovedi că terenurile sunt ale lor, cei cinci timișoreni din asociație sunt din nou trimiși în instanță.

În fapt, tot ceea ce trebuie să facă primăria este să promovoze o hătărâre de consiliu local privind rectificarea suprafeței de teren intravilan extins în zona Ovidiu Balea (unde sunt terenurile revendicate). Mai mult, referatul de rectificare a suprafeței de teren este redactat încă din luna iunie, însă nu a fost înaintat spre aprobare în consiliul local, ”din cauza birocrației”, consideră Aurel Gruin, una dintre persoanele care trebuie pusă în posesia unei suprafețe de teren.

Reamintim că în luna mai, patru persoane din această asociație au dorit să protesteze în fața primăriei, însă au primit acordul de a-și exprima nemulțumirile… în fața Palatului Administrativ. A fost, se pare, cu noroc, pentru că președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a reușit să le intermedieze o întâlnire cu primarul Nicolae Robu. Atunci, edilul le-a spus protestatarilor că problema se va rezolva. Iată că a trecut o jumătate de an, iar timișorenii în cauză sunt în aceeași situație.

Cu toate că au încercat de nenumărate ori să obțină audiență la Nicolae Robu, nu au reușit. Acum au înaintat o cerere Primăriei Timișoara prin care solicită desfășurarea unui protest doar în fața intrărilor la primărie, în speranța că îl vor întâlni pe Robu.

”Probabil ne vom amplasa doi la intrarea din față, iar alți doi la intrarea din spate, pe undeva trebuie să apară și primarul. Desigur, nu îl putem aborda oricum, doar este primar, sperăm însă să ne vadă și să ne bage în seamă”, spune Aurel Gruin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns