Nostalgie după nunțile minunate, cu muzică bună şi bucate alese, dintr-o comună timişeană

În fiecare an, între 15 și 20 de cupluri dintr-o comună timişeană aleg să-și unească destinele printr-un eveniment de neuitat. Nici nu se poate altfel, pentru că fiecare dintre ele își doresc să aibă amintiri (fotografii și filmulețe) de arătat la copii și nepoți.

De aceea, nunțile de astăzi sunt conectate la modă și nu pot avea loc decât la oraș, la unul dintre localurile bine-cunoscute, organizatori fiind firme de evenimente care apelează la furnizori, și ei renumiți. Din acest punct de vedere se poate spune că Remetea Mare și-a luat în serios rolul de parte a metropolei, al cărei proiect dacă nu a fost uitat, atunci sigur stagnează.

Sunt alese aranjamente adecvate, cele mai potrivite meniuri și băuturi Atenție se dă și scenariului zilei, DJ-ului ori muzicanților. Se trimit invitații și se așteaptă confirmări. Proprietarilor de localuri le merg afacerile strună, așa că petrecerea poate începe fără întârziere. Mirii, nuntașii și invitații simt că trăiesc la maxim, cum trebuie să se întâmple la orice nuntă.

În aceste condiții, în care preferințele au migrat spre moda metropolitană, mirii de astăzi dorindu-și să fie în ton cu timpul lor, adică „domni și doamne”, la căminul cultural din centrul de comună organizarea unei nunți pare doar o fotografie prăfuită din cufărul cu amintiri.

Pentru primarul Ilie Golubov, om de-al locului, ca și pentru alți nuntași săteni, ajunși la o anumită vârstă, există însă nostalgia nunților minunate de altădată și a preparatelor locale tradiționale pentru astfel de evenimente.

Acesta ne spune că nu a uitat cu totul gustul acestor bucate bănățene, pentru că mai există încă nunți la care mai ai parte de ele. Una dintre acestea s-a desfășurat la căminul cultural din Ianova, unde, e drept că rar, dar încă se mai fac astfel de evenimente…

Cum nunta e în primul rând a mirilor și, de aceea, trebuie să se deruleze după dorința lor, atunci când suntem invitați la o astfel de sărbătoare a vieții în doi n-avem decât să ne adaptăm la… cum cântă muzica. După un pahar-două nici că mai contează – mirii să fie fericiți!

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns