Dacă ieşi la stradă să vezi artificiile de Anul Nou, rişti 2.500 de lei amendă şi dosar penal

raed arafat marcel vela

Sărbătorile de iarnă sunt la un pas distanță iar autoritățile au făcut mai multe precizări referitoare la regulile din această perioadă. Având în vedere pandemia de coronavirus, lucrurile vor sta diferit față de anii trecuți.

Așadar, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a precizat că oamenii nu pot ieși din case după ora 23:00 decât dacă au un motiv întemeiat și dacă prezintă o declarație pe proprie răspundere. Acesta a mai spus că nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește Revelionul, conform capital.ro.

CITEŞTE ŞI: Un procent ridicat din rândul profesorilor nu intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19

„Deci, nu s-a schimbat nimic din programul care există şi care este prevăzut. La orele 11, în toată ţara, oamenii nu mai pot să iasă decât în bază de declaraţie. Nu pot să iasă să sărbătorească în străzi sau astea decât eventual în faţa casei, dacă o să iasă. Deci noi ştim că rămânem clar pe restricţiile pe care le avem până acum, oricum nu sunt atât de dure ca în alte ţări”, spune Raed Arafat.

CITEŞTE ŞI: Arafat: Trebuie motive medicale serioase să nu porți masca, te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că oamenii care ies din case pentru a vedea artificiile, după ora 23:00, vor primi amenzi de până la 2.500 de lei dar pot primi și dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dacă sunt prinşi de poliţişti că organizează petreceri private.

Cei care locuiesc la casă şi au curte, pot sta afară chiar şi la miezul nopţii, atâta timp cât nu păşesc pe stradă.

„Sunt reglementări prevăzute în HG, aşadar pot să spun că îi rog pe toţi românii să respecte legea”, spune ministrul de Interne, a scris capital.ro.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Dacă ieşi la stradă să vezi artificiile de Anul Nou, rişti 2.500 de lei amendă şi dosar penal

  1. Slugile sataniste și globaliste trebuie îndepărtate cât mai repede de la butoane.Marionetele sistemului , maimuțele și parazitii acestui sistem infect , clădit pe minciuna și ateism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *