Un procent ridicat din rândul profesorilor nu intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19

vaccin 6

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie, un sondaj în rândul angajaților din învățământ pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare, vaccinarea voluntară împotriva COVID-19, perfecționarea competențelor digitale și volumul de muncă.

Potrivit strategiei de vaccinare, în România, prima etapă va fi destinată cadrelor medicale, urmând ca în cea de-a doua etapă să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ. Dintre cele 1.300 de cadre didactice care au completat chestionarul trimis de sindicat, 56,3 la sută au răspuns că nu sunt de acord să se vaccineze, iar 43,2 la sută au afirmat că doresc revenirea la școală.

Pe de altă parte, dintre cei 1.037 de angajații care fac parte din personalul didactic auxiliar, participanți la sondaj, 26,2 la sută au afirmat că nu reușesc să-și îndeplinească atribuțiile în timpul normal de lucru și că sunt obligați să efectuați ore suplimentare, neplătite.

În același timp, 71,5 la sută au recunoscut că nu au urmat cursuri de formare în domeniul competențelor digitale în ultimii cinci ani.

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns