Inspectorii OPC din Timiș recomandă atenție sporită la cumpărături în perioada sărbătorilor

Prețurile au încetinit creșterea. Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,72% în noiembrie 2023. În topul scumpirilor sunt biletele de avion, detergenții și peștele

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor recomandă populației să acorde o mare atenție când achiziționează produse alimentare.

Decembrie este luna în care vănzările cresc, odată cu aprovizionarea de Crăciun și Revelion, dar și la capitolul cadouri. În consecință, inspectorii OPC recomandă să precauție la achiziția de jucării, decorațiuni și ornamente, dar mai ales a alimentelor.

“În această perioadă trebuie să avem o atenție deosebită la consumul sau rularea mărfurilor, jucăriilor, produselor alimentare, a brazilor, a ghirlandelor luminoase și a ornamentelor. Până în prezent am aplicat 1.879 de lei sancțiuni contravenționale, s-au dat 290 de avertismente și 76 de amenzi. Reclamații se vor putea depune în continuare pe pagina anpc.ro. De asemenea, se pot depune reclamații la sediul instituției sau la adresa [email protected], chiar și în perioada specifică sărbătorilor de iarnă”, spune adjunctul Comisariatului Județean pentru Protecția Cosumatorilor Timiș, Mihaela Ignat.

Anul acesta, OPC Timiș a primit aproape 2.500 de reclamații de la consumatorii nemulțumiți de produsele achiziționate.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *