CUTREMURĂTOR! Operată la Arad pentru fractură, unei tinere i-a fost amputat un picior la Timișoara!

Mirela s-a răzgândit înainte să ajungem la ea acasă, la Livada. Nu a mai dorit să stea de vorbă cu noi. E de înțeles, într-un fel… Având în vedere prin ce dramă trece, împreună cu familia sa, cu soțul și copiii, de două săptămâni, e de înțeles… Oare doctorul care s-a ocupat de ea s-a gândit măcar o dată să îi facă o vizită, să încerce să afle care este starea ei, să arate că îi pasă măcar puțin, să îi spună că vrea să o ajute? Suntem convinși că nu, deși nu avem nicio probă în acest sens…

În urmă cu mai bine de două săptămâni, Mirela R., din Livada, o tânără asistentă medicală la un cabinet al unui medic de familie, în vârstă de 42 de ani, cu o familie frumoasă, a suferit o fractură la piciorul drept, în urma unei căzături în curtea casei sale. Urâtă ce-i drept, dar tot fractură, nicidecum altceva mult mai grav. Fiind cadru medical și știind ce înseamnă o fractură în secolul XXI, probabil cu încredere în sistemul medical din care ea însăși făcea parte, s-a dus la Spitalul Județean Arad. A ajuns pe mâna doctorului Fruja, șef de secție la Ortopedie, la cerere, existând se pare… niște intervenții prietenești înainte. De aici începe șocul, drama, tragedia sau cum puteți cataloga dumneavoastră, cititorii, ceea ce veți citi în continuare. Pe scurt și repede, ca să înțelegi cât de zguduitor e acest caz și cum poate fi distrusă o familie, viețile membrilor acesteia, pe parcursul a mai puțin de zece zile!…

Mirela a suferit o intervenție la Județean, sub mâinile medicului Fruja, a fost lăsată acasă, după câteva zile s-a reîntors la spital cu febră mare și a fost trimisă la Timișoara. Chiar nu știm dacă dorința de a ajunge în Timișoara a fost a Mirelei sau a medicilor. Cert e că a ajuns acolo și după câteva ore i s-a spus clasicul „Prea târziu”…

Cu acordul ei, neexistând o altă posibilitate pentru a-i fi salvată viața, I S-A AMPUTAT PICIORUL drept deasupra genunchiului! Subliniem: din cauza unei fracturi, în secolul XXI, unei femei i s-a tăiat piciorul pentru că a ar fi ajuns prea târziu la un spital. Dar „Județeanul” din Arad ce e? Nu e spital? E măcelărie? Ce e?

Pe bune dacă ne mai vine să spunem ceva, atât de groaznic e totul. În fine…

Am încercat să vorbim cu Mirela, cum spuneam la începutul acestor rânduri. N-a vrut, a vrut, iarăși a vrut, până la urmă s-a răzgândit.

Credem și o înțelegem că e traumatizată. Nici noi nu am fi altfel. Cum să poți fi altfel, când ești nenorocit pe viață!? Ne-a transmis prin cineva că nu dorește să-i facă rău medicului. I-am răspuns că nici noi nu vrem (neapărat), dar dorim să se afle adevărul, să se știe exact cum s-a întâmplat și, dacă cumva e vorba de MALPRAXIS, atunci să se ia măsurile de rigoare și vinovații să plătească. I-am transmis că dorim ca lumea, arădenii, să afle povestea ei și cine poate și are posibilități să ajute, să o facă. Dacă nu pentru ea, măcar pentru copiii ei elevi și pentru soțul ei.

Continuarea pe specialarad.ro

4 Comments
ramona 13/10/2015
Doamnă cristina,dacă erați în locul doamnei și rămâneați fără picior la fel spuneați"sunt și ei oameni"
corina 13/10/2015
nu mai pot fi comentarii pe urma articolului publicat de dumneavoastra RENASTEREA BANATEANA Dar cei ce sant in drept ca sa verifice ceea ce dumneavoastra ati scris sa CONTROLEZE SI SA VERIFICE ca aceasta femeie in floarea vietii dintr-o anumita ,, Neglijenta medicala '' dintre cele doua spitale sa ii fie amputat piciorul si DA este adevarat ca in secolul 21 in ROMANIA mori ca si nimic datorita SISTEMULUI SANITAR NENOROCIT si a lipsei medicilor Profesionisti care au parasit sistemul sanitar din Romania si au ramas doar scuzati expresia ,,CIURUCUL '' CE A RAMAS IN SPITALELE SI CABINETELE MEDICALE DIN ROMANIA .
deea 13/10/2015
Pot sa fie oameni, greseli de genul asta de la un sef la ortopedie nu se pot intampla. Nu poti sa iti permiti sa faci greseli pe oameni!
Sulea Cristina 12/10/2015
Cu toată încrederea merg oricând la ortopedie în Arad sunt printre cei mai buni din zona de vest dar sunt și ei oameni, probabil ca era intradevar tarziu!