Curți și case, inundate la Bocșa, Reșița și Dognecea

Ultima oră: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Timiș!

Curți și case, inundate la Bocșa, Reșița și Dognecea

Inundațiile de cod portocaliu au dus la colmatarea unui podeț care a umplut curțile a 10 familii de pe strada Pădurii din Bocșa. La Reșița și Dognecea, a fost inundată câte o gospodărie, iar la Caransebeș – drumul din fața unei case!

Avertizarea de cod galben, de fenomene hidrologice periculoase, valabilă pentru județul nostru, intrată în vigoare sâmbătă, după ora 13.00, s-a suprapus în cursul nopții cu una de cod portocaliu, așteptându-se la scurgeri importante pe versanți, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundații locale. Raportările la nivel de județ arătau că nu au fost depășite cotele de apărare pe râurile din județ, nici n-au fost înregistrate cazuri de localități rămase fără curent, nici pe drumurile naționale sau județene n-au fost probleme.

În schimb, în urma colmatării unui podeț, zece locuințe de pe strada Pădurii din Bocșa au fost inundate. La fața locului au intervenit, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bocșa, Detașamentul de Pompieri Reșița, cu un autocamion și două motopompe. A fost decolmatat un podeț de către buldoexcavatorul primăriei. Apa s-a retras din curțile inundate. Echipajele ISU s-au retras și ele, rămânând în supraveghere reprezentanți ai Primăriei Bocșa.

Tot azi noapte, salvatorii cărășeni au mai intervenit și în cazul a două gospodării inundate, una în cartierul reșițean Doman, iar cealaltă în comuna Dognecea (câte un echipaj al pompierilor militari din Reșița). Iar la Caransebeș, o familie a scăpat ca prin urechile acului de inundație, după ce drumul din fața casei a fost inundat în urma colmatării unui podeț. La fața locului a intervenit un echipaj al serviciilor profesioniste din Caransebeș. Podețul a fost decolmatat, iar apele s-au retras, conform caon.ro.

CITEȘTE ȘI: Ciclonul Mathis ajunge în România! A făcut prăpăd în Vest. Vremea se schimbă radical

Potrivit celor două avertizări de fenomene imediate, județul iese de sub codul portocaliu duminică, la ora 10.00, iar de sub cel galben – luni, la ora 12.00.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *