Ciclonul Mathis ajunge în România! A făcut prăpăd în Vest. Vremea se schimbă radical

Ciclonul Mathis ajunge în România! A făcut prăpăd în Vest. Vremea se schimbă radical

Ciclonul Mathis ajunge în România! A făcut prăpăd în Vest. Vremea se schimbă radical

Ciclonul Mathis a provocat pagube uriașe în Europa, dar acum se deplasează către România, iar vremea se va schimba radical. Temperaturile vor coborî foarte mult, iar ploile vor cuprinde întreaga țară.

Furtuna Mathis a fost în formare în Oceanul Atlantic, iar ulterior a înaintat în Europa, provocând daune uriaşe în Anglia, Franţa, Spania, Belgia, Germania, Elveţia, dar şi în nordul Italiei, iar în următoarele ore va ajunge şi în România.

„La sud de ţara noastră evoluează un ciclon, denumit de meteorologi Mathis. Asociat acestui ciclon va fi un front atmosferic care va pătrunde în ţara noastră începând de luni ce va aduce precipitaţii, la început în sudul teritoriului, apoi acestea se vor extinde şi în restul ţării.

Vorbim despre ploi în sud ce se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare pe parcursul nopţii, dar şi pe parcursul zilei de marţi, mai ales la munte, dar şi în zonele joase din jumătatea de nord a teritoriului.

CITEȘTE ȘI: Un ofițer de poliție a împușcat un aligator. Trupul unui băiețel de doi ani era în gura reptilei

De asemenea, o masă de aer rece va cuprinde ţara noastră, iar dacă temperaturile, pe parcursul zilei de luni, vor mai fi, în sud, apropiate de cele normale ale acestei perioade, vorbim de temperaturi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până la 17 grade în sudul teritoriului, pe parcursul zilei de marţi nu vom vorbi de temperaturi mai mari de 13-14 grade Celsius”, a declarat Iris Răducanu, meteorolog ANM, informează Antena 3 CNN.

Foto: gds.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *