Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat, vineri, emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare în cazul a două persoane, în contextul crizei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisar prezidenţial rus pentru Drepturile copiilor, anunţă instanţa judiciară într-un comunicat citat de cotidianul Le Monde.

Mandatele de arestare au fost emise într-un caz care are legătură cu o investigaţie lansată de procurorii Curţii Penale Internaţionale (CPI) la cererea Ucrainei, care acuză Rusia că a deportat forţat mii de copii ucraineni din zonele de conflict, notează CNN.

CITEȘTE ȘI: Risc iminent de accidente la Giroc! „Dorel” a făcut-o… lată

Anticipând acţiunea de emitere a mandatelor de arestare, Rusia a transmis marţi că nu recunoaşte jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale. „Noi nu recunoaştem această instanţă, nu îi recunoaştem jurisdicţia”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul The Guardian.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

  1. Dacă mie îmi vine să rîd, îmi imaginez ce a rîs nea Putin cînd a auzit inepția asta, cred că s-a tăvălit de rîs ! Acum, ce urmează, o să meargă Codruța cu cătușele în bagaj ca să pună în aplicare mandatul sau vor aștepta să meargă Putin în vizită în Germania ca să se predea sau să-l aresteze ei ? Nici măcar Benny Hill nu a avut o asemenea imaginație !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *