Curăţenie prin voluntariat, într-o comună de lângă Timișoara. Tot ce vă trebuie sunt mănuşile menajere, sacii de gunoi, o ţinută de… scandal

curatenie giroc 1

La capătul pădurii de la Giroc, imediat după trecerea digului înspre râul Timiş, pe dreapta, îşi dau întâlnire duminică, 15 iulie, la ora 17, toţi cei care doresc să participe la o inedită activitate de curăţenie pe bază de voluntariat, menită să înfrumuseţeze comuna şi împrejurimile acesteia.

„Acţiunea constă în a strânge gunoaie şi materiale non-organice şi a curăţa natura, atât cât putem. Vrem să avem parte de un loc curat şi plăcut ochilor şi sufletului, pentru momentele în care luăm o pauză de la nebunia oraşului şi vrem să ieşim afară la iarbă verde. Pentru asta, avem nevoie de oameni care, odată la ceva vreme, au chef de o ieşire şi de o activitate faină de câteva ore, prin care ne limpezim minţile şi ajutăm natura aşa cum ne susţine şi ea, adică necondiţionat.

 

Puteţi veni oricând şi puteţi sta oricât vreţi, între orele 17 şi 22. Tot ce vă trebuie sunt mănuşile menajere, sacii de gunoi, o ţinută de… scandal, haine groase în caz că-i frig şi bate vântul, mâncare pentru pauza de masă, apă de băut şi de spălat pe mâini, un săpun mic sau şerveţele umede, plus voie-bună şi linişte-n suflet. Vom strânge metal, plastic, sticlă, carton, aluminiu (doze de bere, sticle, pet-uri, cutii), poate şi altele din bogata varietate de deşeuri pe care o vom găsi la faţa locului. Dacă doriţi să împărţiţi materialele în măcar două categorii (de exemplu plastic şi restul), vă vom fi recunoscători. Dacă nu, nu-i bai! Să se strângă numa’! Cu asta ne vor ajuta şi cei de la Retim, care dispun de metode de reciclare pe categorii. Va fi nevoie să ne înarmăm cu atenţie, căci sunt şi gunoaie care pot zgâria sau tăia, dar şi cu un strop de răbdare, căci activitatea se cere făcută fără grabă, recreativ.

 

Punctul de întâlnire în care trebuie să ajungeţi şi din care se porneşte curăţenia se află la capătul pădurii de la Giroc, imediat după trecerea digului înspre râul Timiş, pe dreapta. De acolo se va porni în stânga, spre Urseni, iar voluntarii pot lucra unde doresc, pe malul râului, pe câmp, lângă sau pe dig. Odată umpluţi, sacii de gunoi se vor aduna tot la punctul de întâlnire, iar seara, după treabă, facem cinste cu un foc de tabără care o ne cânte despre linişte, că-i mai bună decât toate”, subliniază organizatorii campaniei.

Tot ei anunţă că manifestarea „Zi de curăţenie” se va repeta preferabil lunar sau măcar periodic în diferite locuri dimprejurul, dar şi din interiorul oraşului Timişoara.

„Nu suntem vreo organizaţie sau vreo firmă, suntem o gaşcă de oameni faini care încercăm să ne adunam laolaltă cu alţii asemenea nouă, dispuşi să dea o mână de ajutor ca să ne ocrotim Grădina”, spun tinerii voluntari, adăugând că aceia care trec pe lângă rampe clandestine de gunoi le pot filma şi fotografia, astfel încât locurile în cauză să devină ţinta unor acţiuni ecologice viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *