Informatica a pierdut trei jucători

Stefan Rakic Informatica futsal

După un sezon în care a câştigat tot ce se putea câştiga pe plan intern şi s-a calificat în Liga Campionilor, a venit vremea schimbărilor la Informatica Timişoara.

Trupa de pe Bega a anunţat despărţirea de trei dintre jucătorii care au pus umărul la trofeele din ultimele două sezoane.

Căpitanul Milos Simici este primul pe lista celor care părăsesc corabia alb-violetă. El a sosit la Timişoara în urmă cu doi ani şi a contribuit la toate trofeele cucerite de Informatica. În ediţia trecută, Simici a marcat 23 de goluri în campionat, unul dintre ele în finală, de alte nouă ori punctând în Cupa României, o dată în ultimul act, dintr-o lovitură de la şapte metri.

Nici Stefan Rakici nu va mai îmbrăca tricoul formaţiei bănăţene în stagiunea 2018-2019. El a ajuns pe Bega la începutul ediţiei 2015-2016 şi a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai Informaticii. În sezonul precedent, Rakici a înscris 30 de goluri în campionat şi alte două în Cupa Romaniei, unul dintre ele fiind în finală tot dintr-o lovitură de la şapte metri.

În fine, al treilea fotbalist care pleacă de la Informatica este Felipe Oliveira. El a evoluat în alb-violet din a doua jumătate a sezonului 2015-2016, iar în ediţia trecută a înscris 19 goluri în campionat şi alte patru în Cupa României. Evoluţiile bune din tricoul formaţiei timişorene l-au propulsat la echipa naţională, alături de care a participat la începutul acestui an la Campionatul European.

„Situaţia financiară a clubului nostru nu ne-a permis să semnăm prelungirea contractelor celor trei fotbalişti, iar aceştia au plecat liberi de contract de la Timişoara. Clubul nostru le mulţumeşte celor trei jucători pentru evoluţiile pe care le-au avut în tricoul alb-violet şi le urează succes în carieră. oriunde vor evolua în viitor”, au precizat oficialii campioanei României la futsal.

Informatica l-ar putea pierde şi pe Savio Valadares, a cărui situaţie este incertă. El a primit o ofertă tentantă din Rusia şi se gândeşte să plece de la Informatica. Situaţia financiară a clubului alb-violet de futsal este în continuare una precară.

Fără sprijin din partea autorităţilor locale şi judeţene sau a unor investitori din mediul privat, continuarea activităţii este pusă sub semnul întrebării şi, odată cu aceasta, şi participarea în Liga Campionilor.

Informatica a fost desemnată să găzduiască în perioada 28 august – 2 septembrie meciurile din grupa preliminară a celei mai importante competiţii continentale, urmând să dea piept la sala „Constantin Jude” cu campioana Gibraltarului, FC Lynx, şi cu cea a Turciei, Osmanlispor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *