„Cupa Floreta Timişoara”, la a treia ediţie

Cupa Floreta Timisoara

În perioada 27-28 octombrie va avea loc în oraşul de pe Bega ediţia cu numărul trei a circuitului european de scrimă, arma floretă, pentru copii.

„Cupa Floreta Timişoara” este organizată de Asociaţia Club Sportiv Floreta Timişoara şi pentru al doilea an la rând se va desfăşura la sala de sport a Universităţii de Vest. Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu (Brânză) va fi şi de această dată alături de concurenţi, să-i încurajeze şi să înmâneze medalii câştigătorilor.

„Cupa Floreta Timişoara” va reuni cei mai buni sportivi sub 14 ani din Europa şi nu numai, într-o competiţie de două zile ce va avea loc la sala de sport a Universităţii de Vest de pe Strada Popa Şapcă nr. 5. Sportivi din Serbia, Republica Moldova, Olanda, Ungaria, România, Israel şi Malaysia vor concura la categoria floretă, în zilele de 27 şi 28 octombrie, începând cu ora 9.

Înscrierile sunt deschise până vineri, 26 octombrie. Vor fi trei categorii de vârstă pentru băieţi şi fete, după cum urmează: în 27 octombrie vor avea loc categoriile U10 şi U14 fete şi U12 băieţi, iar în 28 octombrie – U10 şi U14 băieţi şi U12 fete. În prima zi va avea loc şi un concurs de adulţi amatori, la care se pot înscrie toţi iubitorii de scrimă.

„Ne bucurăm să organizăm şi anul acesta singurul circuit european de scrimă pentru copii la arma floretă din România. Cupa Floreta Timişoara a crescut de la an la an şi ne dorim ca pe viitor să devină un reper în cadrul competiţiilor internaţionale de scrimă pentru copii”, a declarat preşedintele ACS Floreta Timişoara, vicecampionul naţional la floretă Iulian Teacă.

El doreşte ca acest sport să fie accesibil cât mai multor timişoreni, care să-i descopere frumuseţea, motiv pentru care accesul publicului la competiţie va fi gratuit.

Şase cluburi de scrimă din România (Timişoara, Satu Mare, Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca) vor participa la competiţie, iar oraşul de pe Bega va fi reprezentat de cei mai buni sportivi din acest an la nivel naţional – Adoch Alexandra, medaliată cu aur la U9 la Campionatul Naţional de Scrimă pentru copii în 2018, Husu Miruna, medaliată cu aur la U11, Polschi Catinca, Bikfalvi Ingrid, Popescu Iulia, vicecampioane naţionale în 2018 la echipă fete şi medaliate cu argint la individual, Tudor Tomici, campion naţional în 2018 la categoria U11, Alan Fey, Robănescu Mihnea şi Ana Vasiluţă, medaliaţi cu bronz anul acesta la Campionatul Naţional de Scrimă pentru copii.

„Suntem încrezători în sportivii timişoreni şi ne dorim ca acest concurs să reprezinte pentru ei o rampă de lansare şi la nivel internaţional”, a mai spus Iulian Teacă.

Concursul se bucură de sprijinul şi susţinerea Confederaţiei Europene de Scrimă, a Federaţiei Române de Scrimă precum şi de cel al autorităţilor publice locale, prin Consiliul Judeţean Timiş şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Universitatea de Vest, colegiul tehnic Ion. I.C. Brătianu şi Universitatea Politenhnica din Timişoara.

Clubul Floreta Timişoara a fost înfiinţat în 2015 de campionii naţionali la floretă Iulian Teacă şi Moisuc Teofil şi este afiliat la FRS din 2016. Clubul a pregătit până în prezent peste 60 de viitori sportivi la arma floretă şi a acumulat în cei trei ani de existenţă peste 50 de medalii, dintre care 20 de aur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns