Vești proaste pentru cei care vor să-și cumpere mașini second hand. Guvernul le-a pregătit o surpriză neplăcută

masini second hand 1

Cei care și-au cumpărat mașini second hand deja, sau care intenționează să facă acest lucru trebuie să fie foarte atenți pentru că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu are planuri care-i va afecta.

Aceasta a vorbit din nou despre timbrul de mediu și poluarea în exces pe care o cauzează acest tip de autovehicule și în curând va găsi o forma de taxare și mai aspră.

Piaţa de automobile second-hand a explodat efectiv.

De la începutul anului 2017 şi până în prezent a crescut cu 74% faţă de 2016, până la jumătate de million de unităţi, potrivit unei analize realizate de Autovit.ro pe baza datelor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citată de Digi24.

”Deşi avem programe naţionale de sprijin pentru achiziţionarea de autoturisme noi, acestea nu sunt suficiente pentru a asigura accesul cetăţenilor la aceste autoturisme, cu un grad redus de poluare şi care, implicit, conduc la reducerea emisiilor din transportul rutier.

Practic, eforturile noastre naţionale sunt contracarate de importul masiv de maşini second-hand, din ultima perioadă”, arată Ministerul Mediului într-un răspuns la o solicitare G4Media.ro.

Tendinţa de creştere explozivă a maşinilor second-hand aduse din UE se păstrează şi în 2018, după cum o arată statisticile oficiale.

Motivul acestei creşteri fără precedent este eliminarea timbrului de mediu de la începutul anului 2017.

Eliminarea acestei taxe a fost realizată de Liviu Dragnea, iniţiatorul unui proiect de lege pe care l-a sprijinit în Parlament coaliţia PSD-ALDE.

Legea a fost iniţiată şi votată de PSD şi ALDE în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

Acum s-ar putea reveni la el, dar la un nivel şi mai ridicat.

Timbrul de mediu avea un efect inhibitor mai cu seamă în cazul importului de automobile second-hand foarte poluante, cuantumul taxei fiind stabilit în funcţie de gradul de poluare.

sursa : capital.ro

 

ghidularadean.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Vești proaste pentru cei care vor să-și cumpere mașini second hand. Guvernul le-a pregătit o surpriză neplăcută

  1. Foarte bine ca se revine la aceasta taxa pe poluare. S-au inmultit masinile astea raBLE ca ciupercile dupa ploaie. Toti romanii care au avut 1000 euro sau mai putin, si-au luat un rahat de masina second-hand. Nu mai ai loc de parcare nici pe trotuare. Timisoara, ca de altfel toata tara, s-a umplut de masini, se sufoca incet si sigur. Totusi, masini trebuie sa aiba oamenii care isi permit, masini scumpe si putin poluante. Restul populatiei poate apela la transportul in comun, tren, etc.

  2. Să se dea lege , sa cumpere toți românii numai auto din anul 2018 , si sa le plătească statul român , ca sa termine cu poluarea , am auzit ca in Germania numai din acestea circula , maxim 1 an vechime , trebuie sa cîștige si producătorii , si importatorii , si mai ales băncile si asiguratorii , sa dea ministrul mediului lege , tot romanul sa cumpere numai auto electrice si sa le plătească ministerul mediului , iar poluarea industrială, a riurilor , lacurilor , tăierea pădurilor , nu , asta nu este de resortul ministerului mediului , acolo , specialiștii toata ziua numaimacest lucru il fac , cum sa rezolve problema , cum sa faca ca tot romanul sa isi i a numai auto noi din anul 2018 cu euro 24 , cred ca in curînd o sa deschida toți marii producători de auto din lume fabrici în RO, ca aici avem oameni bogați care își doresc numai auto noi nouțe, cu motoare de 500 m cubi dar cu 12 turbine, sau cu motoare electrice , eu am circulat cu un bmw din anul 1990 cu motor de 4800 cm cubi , 8 in V , benzina , dar l am parcat si acum mai urc in el numai sa ascult muzica , ca benzina este prea ieftina la noi , si merg cu bicicleta, si aceasta electrica ,ca sa fie mulțumită si doamna ministru, poluare zero , deoarece centralele care produc curent electric nu polueaza absolut de loc , si la noi , ca si benzina , curentul electric este foarte ieftin , aproape gratis , la viitoarele alegeri sa votați alde , ca ne cumpara numai auto electrice

Lasă un răspuns