Cum vrea guvernul să împartă bugetul pentru administrațiile locale

sedinta dancila

La discuţiile despre bugetul pentru 2019 între ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și liderul PSD Liviu Dragnea, purtate la Parlament, guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administrațiile locale cote părți din impozitul pe venit, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestora, în cadrul discuțiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce privește sumele pentru administrațiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui județ.

Astfel, guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit să fie direcționat spre primării, 15% din impozitul pe venit să fie direcționat către consiliile județene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcționat în vederea echilibrării bugetelor locale și 5% din impozitul pe venit să fie direcționat în mod egal către județe de către ministerul Finanțelor.

Primarii municipiilor din ţară s-au declarat nemulțumiți de alocarea bugetară. Edilii, reuniți în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, au discutat cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern de miercurea trecută.

Primarii au cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală, în condiţiile în care în prezent susţin că primesc mai puţin de 20%.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cum vrea guvernul să împartă bugetul pentru administrațiile locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *