Cum se modernizează iluminatul public la Banloc

La Banloc a început modernizarea iluminatului public. Până aici nu pare a fi nimic nou și nici diferit față de ceea ce s-a întâmplat deja prin alte localități, respectiv înlocuirea becurilor existente cu altele noi, cu LED-uri.

Pe lângă lumină mai bună, noile lămpi vor aduce și o importantă economie la plata energiei electrice consumate. În satele comunei sunt circa 600 de lămpi stradale. În fiecare an se prăjesc, în medie, 80 de becuri și ele trebuie înlocuite.

Pornind de la această socoteală simplă, desigur, completată și cu diferența dintre costuri între sistemul de iluminat actual și cel nou, autoritatea locală a făcut un plan pe cinci ani de modernizare a sistemului de iluminat în rate investiționale, adică din costul înlocuirii becurilor arse la care se adaugă economia făcută prin utilizarea lămpilor cu LED-uri a rezultat întreaga schemă prin care, în intervalul amintit, întregul iluminat va fi schimbat.

Consiliul local a aprobat o rată investițională anuală de 60.000 de lei, la care trebuie adăugată și economia la costul energiei de 40.000 de lei, rezultând astfel că pot fi înlocuite într-un an becuri în valoare de 100.000 de lei.

Trebuie spus că măsura e bine-venită, având în vedere factura de 10.000 de lei achitată lunar de către primărie, aceasta despovărând, după implementarea ei, bugetul în mod semnificativ. La această reducere de costuri nu am ținut cont de câștigul dat de calitatea iluminării străzilor, sensibil îmbunătățită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cum se modernizează iluminatul public la Banloc

  1. Cu mită și paraîndărăt, normal! Aceeași firmă lucrează cu majoritatea primarilor dornici de înavuțire rapidă. Omul – patron știe ce înseamnă tabla împărțirii, e transpartinic (deși e membru al unui partid, sa-i spunem așa, al unui fost președinte) . Placa asta cu ledurile e veche, în Budapesta iluminatul public se face și cu tuburi de neon. Hoți, hoți everywhere! 🙁

Lasă un răspuns