N-au decât să vină ninsorile

Din punctul de vedere al Primăriei Timișoara, ninsorile pot să înceapă, întrucât există contracte de deszăpezire. Dacă autoritățile vor fi sau nu surprinse de venirea iernii, locuitorii orașului vor avea ocazia să constate cât de curând, întrucât meteorologii au anunțat o iarnă grea.

La ora actuală, există șase contracte de deszăpezire pe tot atâtea sectoare, încheiate cu Retim Ecologic Service SA și SC Drumuri Municipale SA. Valorile fără TVA ale contractelor sunt: 4,8 milioane de lei pentru sectorul 1 (Retim), 2,8 milioane de lei pentru sectorul 2 (Retim), 3,049 milioane de lei pentru sectorul 3 (Retim), 4,2 milioane de lei pentru sectorul 4 (SDM), 3,2 milioane de lei pentru sectorul 5 (SDM) și 3,1 milioane de lei pentru sectorul 6 (Retim).

Contractele au fost încheiate în anul 2011 și au fost prelungite prin acte adiționale valabile până la 30 aprilie 2018. Primăria va deconta doar lucrările efectiv realizate, incluzând curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț.

Cele două societăți care se ocupă de deszăpezire în Timișoara dispun de utilajele necesare (răspânditoare de materiale antiderapante, basculante cu lamă, pluguri tractabile, precum și de muncitori. SDM are în stoc 813 tone de clorură de sodiu (sare) și șapte tone de motorină, iar Retim – 40 de tone de motorină, 50 de lopeți de zăpadă, 50 de spărgătoare de gheață, 320 de tone de sare și 11 tone de clorură de calciu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns