Cum să lucrezi sub mașină în siguranță

elevatoare auto

Îți place să îți repari singur mașina? Nu știi cum poți să ridici mașina pentru a lucra cât mai confortabil sub ea? Iată câteva sfaturi utile despre cum să-ți atingi obiectivul într-un mod ușor și simplu.

Înainte de a-ți ridica mașina, asigură-te întotdeauna că faci acest lucru pe un teren solid și plan. Niciodată pietriș, sau pământ ( murdărie) și niciodată pe o pantă.

Trebuie să lucrezi în permanență în siguranță. Ultimul lucru care trebuie să se întâmple este să cadă mașina peste tine.

De asemenea, nu sprijini niciodată mașina pe cărămizi, bolțari de beton sau alte lucruri similare. Acestea pot crapa și ceda pe neașteptate.

Folosește cricul

Deși cricul auto este mai util atunci când trebuie să schimbi o roată la marginea drumului în caz de urgență, nu este indicat să-l folosești dacă vrei să lucrezi sub mașină.

Cricurile nu sunt cele mai stabile lucruri din lume – și, deși vor funcționa așa cum trebuie când schimbi anvelopa de rezervă, este posibil să se răstoarne dacă intri sub mașină și începi să te miști. Așa că alege un cric potrivit pentru ridicarea mașinilor.

Toate cricurile au o limită de greutate. De exemplu, un cric de 2 tone poate să ridice o mașină de 2,5 tone, deoarece nu ridici întreaga greutate a mașinii în același timp.

Există diferite tipuri de cricuri, unele sunt potrivite pentru mașini foarte mici și altele sunt potrivite pentru vehicule mari.

Reține că un cric mare este un echipament destul de greu. Dacă va trebui să îl cari de la magazie până la locul unde îți ții mașina, ia în considerare achiziționarea unui cric mai mic ( unul capabil să îți ridice mașina în siguranță). Nu te baza niciodată pe cric pentru susținerea mașinii dacă lucrezi sub sau lângă mașină.

Un cric standard fix se va potrivi exact pe punctele de ridicare stabilite. Prin urmare, ar fi bine să folosești un cric pneumatic în altă parte, deoarece altfel poți deteriora pragul.

Verifică manualul de utilizare a cricului pentru a vedea unde sunt punctele de siguranță. Nu ridica niciodată mașina punând cricul sub motor, cutie de viteze sau orice bară din plastic. Cel mai bune utilizează o șină de șasiu, un cadru secundar sau un kit de montare a suspensiei.

Pene de roți

Este indicat să ai întotdeauna la îndemână o pereche de pene de roți. Acestea pot fi cumpărate sau fabricate din lemn robust. Acestea ar trebui să acționeze mai degrabă ca o soluție de siguranță, decât pe post de suport a unei greutăți. Și ar trebui să fie așezate întotdeauna sub roțile care nu sunt ridicate.

Evident, poți trage și frâna de mână și poți băga mașina în viteză pentru o protecție suplimentară.

 

Stativuri de osie

Odată ce ai ridicat cu mașina la înălțimea dorită, este timpul să așezi stativurile. În ciuda numelui, nu trebuie să fie așezate sub osie – ci într-un loc care să reziste la greutatea mașinii.

Odată ajunse în poziție, ridică suporturile la înălțimea corectă (asigurându-vă că știftul / pârghia de blocare se află în locul corect, apoi coboară încet cricul, astfel încât greutatea mașinii să se așeze pe suport sau suporturi.

Poți ține cricul dedesubt pentru a fi în siguranță, dar asigură-te că nu dezechilibrează în niciun fel mașina.

Înainte de a te băga sub mașină, împinge-o tare. Dacă se mișcă trebuie să montezi suporturile în altă parte.

Dacă în timp ce lucrezi sub mașină îndepărtezi roțile, pune-le sub mașină ca măsură suplimentară de siguranță.

Elevatoare auto

Probabil că opțiunea finală ar fi să dispui de un elevator auto cu 2 sau 4 coloane.

Un elevator cu 4 coloane îți permite să îți ridici ușor și rapid mașina de la sol. Dar coloanele te pot împiedica în funcție de ce zonă a mașinii lucrezi. Sunt, de asemenea, uriașe, așa că vei avea nevoie de mult spațiu.

Instalarea unui elevator cu 2 coloane poate dura mai mult, dar odată instalat și ridicată mașina ai acces cu ușurință la toate componentele mașinii.

Acestea fiind zise, dacă după ce analizezi toate soluțiile oferite îți dai seama că vrei să-ți cumperi un elevator auto, îți dăm un pont.

Alege elevatorul potrivit din magazinul online Eqp.ro. Aici vei găsi o gamă variată de elevatoare auto de înaltă calitate, fabricate de renumiți producători din domeniu. Spor la cumpărături și meșterit îți dorim!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *