Cum a rămas un șofer fără talon… A făcut polițistul exces de zel? | VIDEO

Legea trebuie aplicată, dar cum? Un șofer a fost oprit în trafic de un polițist, fără să fi comis, aparent, nici o abatere. A fost ceva ce se poate întâmpla oricui…

Agentul l-a tras pe dreapta întrucât nu îi funcționa sistemul de iluminare pe frână.

„Aveți defecțiuni de iluminare în partea din spate. Nu vă funcționează partea de sus și cel din partea dreapta. (…) Fapta constituie o abatere de la regimul rutier și se sancționează ca atare”, i-a transmis polițistul celui pe care l-a oprit.

COD ROȘU de inundații în TIMIŞ!

„Acum mă duc să-mi cumpăr!”, a încercat să scape șoferul. Polițistul nu a fost de înduplecat. Ulterior, conducătorul auto i-a spus polițistului: „Nu ați avut un pic de milă. Să-mi luați talonul pentru un bec (…) Nu era mai OK să mă fi lăsat să le pun pe cele din portbagaj, că durează un minut”.

Când şoferii n-au nici o scuză… (FOTO)

În zadar a încercat șoferul să-l convingă pe polițist. Omul legii i-a luat talonul și l-a sancționat cu o amendă de 250 de lei (125 de lei, dacă o achită în 24 de ore).

A făcut omul legii exces de zel? Cum comentați?

Sursa: trafictube.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

14 Comments
Vali 21 februarie 2017
Daca poti remedia pe loc, in mod normal scapi fara amenda,, se putea intampla dupa ce ai plecat de pe loc, si sa nu bagi de seama pentru ca nu toate masinile nu raporteaza becuri arse. Daca stau bine sa ma gandesc, chiar e specificat asta in normele de aplicare a codului rutier. Daca incepi cu "acu ma duc sa cumpar" sa fii sanatos! Deci ori le avea in portbagaj, ori se ducea atunci sa le cumpere?? Oricum o dai, politistu e mereu ala rau, pentru ca ni se pare normal sa nu respectam legea! D-aia acum suntem condusi de penali!
T 16 iunie 2016
In primul rand era politia ,nu avea inscriptionat nici unde Rutier adica nu avea voie sa va opreasca doar la savarsirea unei infractiuni ca furt sau alte chestii dar nu becuri . In al doilea rand pe toate drumurile din Tara se gaseste RAR care obligatia sa va atentioneze de arderea becului si sa va ceara sa remediati urgent defectiunea adica in 24 de ore . In al treilea rand soferul putea sa ii ceara politaiului sa se legitimeze si sa arate ordinul ca are dreptul sa opreasca masinile in Trafic.
ducu 15 iunie 2016
Da ma ce sa zic aplica el legea cu uni si cu alti da spargeri cu infractori sau te miri ce mai fac, puta sa_l puna pe om sa le monteze daca le are si cate are si restul si le monta omul. Ii dadea un avertisment si gata mare lucru asta se cheama exces de zel
Cornel 15 iunie 2016
Si eu fac control in trafic.Daca un sofer nu scrie numele complet pe diagrama,il scrie in fata mea. E lipsa de intelegere(sau ne credem prea mari).In caz de abateri mai mari,nu se pune problema.
Bulb 15 iunie 2016
BRAVO!!!!!!!!!! Domnilor de la Poliția Rutieră vă așteptăm cu drag să faceți astfel de verificări și în Timișoara/Timiș.Talonul și amendă pentru un bec? Greșit prietene... au fost două!Dacă eu te lovesc din spate că nu îți merge ție becul spui că eu le-am ars când te-am lovit.... deci hai cu egalarea!Oare eu cum de nu am becuri arse pe mașină? Răspuns: pentru că le schimb imediat ce se ard și nu aștept să mi se ardă două.
Dragos 15 iunie 2016
Legea e lege. Daca V-ati fi infipt in curul lui ati fi fost buni de plata si ati fi intrebat: UNDE E POLITIASA-L VADA FARA BECURI FUCTIONALE. Dar asa e romanul, Politia e buna doar in conditiile in care ii plac lui. Sanctiunea e la aprecierea politistului, in niciun caz a contravenientului. Putea sa-i dea avertisment, i-a dat amenda. Becurile alea sigur nu s-au ars deodata, soferul nu le-a schimbat de lene, nesimtire sau oricare alte motive, in niciun caz NESTIINTA. Masina e prevazuta cu sistem de atentionare pentru lipsa becurilor sau orice alte probleme la sistemul de iluminare, as aca sa nu ne mai victimizam.
Doro 15 iunie 2016
Nu reușesc sa deosebească pericolul iminent de cel latent, habar nu au de ceea ce înseamnă prevenție. Din păcate mai există și asemenea exemplare însă personal pot depune mărturie ca la Rutiera exista și multi polițiști realmente profesioniști. În ultimii 6 ani am avut doua incidente în trafic care au necesitat asistenta lor.Au fost ireprosabili. Nu trebuie generalizat acest comportament la nivelul întregii structuri.
Alegator 14 iunie 2016
Acum 6 ani am iesit din tara pe la Cenad si pana in primul giratoriu m-a oprit politia maghiara. Lights problem! Era faza scurta arsa pe dreapta. M-a certat si amenintat cu amenda, m-am scuzat si am zis ca pot remedia imediat avand set complet de becuri. A zis ok si sa nu repar acolo ci in prima parcare ce o intalnesc in drum cum am si facut. Asta este normalitatea!
Ivo 14 iunie 2016
Da pentru omul de rind.Nu pentru cunostinte?
MUTULET 14 iunie 2016
AU PLAN LA AMENZI, GUNOAIELE!!!!
MT 14 iunie 2016
Au și blocat milițienii un sens de mers, încurcând circulația. Credeau că șoferul va încerca să fugă sau ce? Nu-i exces de zel, ci prostie.