Zona clădirii abandonate a spitalului regional s-a transformat în junglă

spitalul regional

Marea investiţie care viza realizarea unui spital regional în Calea Torontalului a ajuns într-o stare deplorabilă. Dacă până acum mai toţi politicienii au abordat acest subiect, promiţând câte-n lună şi în stele, în momentul de faţă, spitalul regional nu mai este nici măcar subiect de dezbatere electorală. Practic, nu mai interesează pe nimeni.

Clădirea ridicată la începutul anilor 90 a fost lăsată în paragină şi nu s-a interesat de ea la modul concret absolut nici o gurvernare. În schimb, în fiecare campanie electorală s-a tot vorbit de acea clădire şi despre necesitatea finalizării ei, pentru că, la urma-urmei, e păcat ca banii investiţi până acum să fie aruncaţi în zadar.

Acum, nici măcar politicienii, care sunt renumiţi prin promisiuni, nu mai vorbesc de acest imobil, lăsat total de izbelişte. Pe scurt, banii cheltuiţi până acum s-au folosit degeaba, neexistând nici o perspectivă de valorificare a investiţiei.

Şerpi, sobolani şi… vulpi

Clădirea aparţine Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi ar fi trebuit să fie gata în… 1994! Au trecut 22 de ani şi nu numai că lucrarea nu a fost încheiată, dar nici măcar nu mai există speranţe în acest sens. Imobilul a rămas într-o aşa-zisă conservare, dacă mai e ceva de conservat, iar un paznic al unei firme de profil aminteşte că, totuşi, în acel loc mai există ceva…

Ce anume? În primul rând, sunt bălării de peste doi metri, mizerie şi gunoaie cu tonele, vizibile din stradă. Dar asta nu e totul. Paznicul spune că e plin de şobolani şi de şerpi, dar şi de… vulpi, care au dat năvală la clădirea spitalului regional!

„Aici găseşti toate vieţuitoarele pământului. Cine ştie ce-o mai fi prin bălăriile astea, că e posibil să dai peste ce nici nu te aştepţi. Am auzit că s-ar fi interesat vreo câteva firme ca să cumpere clădirea, dar eu nu am observat pe nimeni care să vină şi să facă măsurători şi alte chestii de astea. Eu am văzut doar vulpi şi şerpi, mulţi şerpi”, spune paznicul uneia dintre clădirile care ar fi trebuit să constituie o veritabilă emblemă a Timişoarei.

Eşecul acestui proiect al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş aparţine tuturor partidelor care s-au perindat la putere, din 1994 şi până acum. Faptul că nu există minime măsuri de igienizare a zonei ţine însă strict de actuala administraţie a Timişoatei, care tolerează un posibil focar de infecţie într-un oraş cu pretenţii europene la cel mai înalt nivel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zona clădirii abandonate a spitalului regional s-a transformat în junglă

  1. Aceasta problema are barba lasati-o la vulpi.Eete o ruina la marginea Timisorii asta e nu m-ai avem cui sa-i scoate-m ochii.
    Dar ce ne facem cu Sitalul de Copii care e pe cale de a devenii RUINA,a ursilor ca tot e la moda,este in buricul orasului si atunci sa vedem problema.Este doar un semnal de alarma.

Lasă un răspuns