Cum au reuşit câţiva timişoreni să schimbe faţa unui cartier

În urmă cu nici o lună, locuitorii din cartierul timişorean Dâmboviţa erau uluiţi de lipsa de omenie a unor persoane care profitau de inocenţa copiilor lor, îi trimiteau la cerşit, îi ţineau în condiţii insalubre şi, uneori, chiar… legaţi de gât.

Da, exact, este imaginea pe care mulţi locuitori din cartier au văzut-o pe stradă, în miezul zilei. Nu mulţi însă au reacţionat. Există, totuşi, timişoreni cu iniţiativă care dovedesc, prin acţiunile lor, că pot face orice îşi propun, cu ambiţie şi perseverenţă.

„De două săptămâni, ţiganii au pus iar stăpânire pe zona Staţia Veteranilor -Turist. Fetiţa stă în spatele oamenilor la bancomat şi pândeşte să tâlhărească, să fure, să cerşească… depinde de la caz la caz. E asistată de şatră. În zonă a mai apărut una cu un copil mic legat de gât care cerşeşte. Nu contează faptul că acel copil stă în soare şi e chinuit, îl plimbă ca pe o păpuşă din zdrenţe. Alo, protecţia copilului?”, scria pe un grup de pe Facebook dedicat cartierului Dâmboviţa, Aurora Pricop, vicepreşedinte al Consiliului consultativ de cartier Dâmboviţa.

Ea a reuşit să mobilizeze poliţiştii şi, într-un final, să-i facă pe oamenii străzii aciuiţi în zonă să părăsească Timişoara. De altfel, acel moment, în care şatra s-a urcat în căruţă şi s-a îndreptat spre Arad, a fost mediatizat pe reţelele de socializare.

DambovitaNu este singura victorie obţinută de voluntari, pentru că în toată în schimbarea în bine a cartierului este vorba despre voluntariat. Şi acest lucru se vede chiar printre blocurile din zonă. Locurile care cândva erau rampe de gunoi s-au transformat în grădini numai bune de admirat. În jurul unora dintre blocurile de pe strada Ana Ipătescu, grădinile par să fi fost realizate după o revistă de grădinărit.

„Am încercat să tranformăm locul în ceva frumos, pentru că nu puteam lăsa să crească acolo buruieni. Totul s-a făcut prin voluntariat”, spune Aurora Pricop.

Imaginea cartierului se schimbă de la o zi la alta şi nu atât prin munca asiduă a reprezentanţilor administraţiei locale, cât prin cea a voluntarilor sau datorită perseverenţei acestora de a implementa anumite proiecte.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns