Cum ar putea trezi interes congresul PSD

congres psd

În plin scandal al înregistrărilor din DNA, a apărut o ştire care a trecut în plan secundar pe agenda publică. E vorba despre anunţul privind organizarea unui congres PSD, care a picat „hodoronc-tronc”, când nimeni nu s-ar fi aşteptat la aşa ceva.

Preşedintele Liviu Dragnea a solicitat convocarea unui congres extraordinar, prin care să primească o reconfirmare a susţinerii sale în partid şi a programului de guvernare. Anunţul liderului PSD vine pe neaşteptate, mai ales că Dragnea spusese recent că nu se impune organizarea unui congres al partidului.

Surprinde, de asemenea, şi termenul extrem de scurt pentru pregătirea evenimenului, care ar urma să aibă loc în 17 martie, când se ştie bine că organizarea unui congres necesită un timp mult mai îndelungat, cu alegeri de jos în sus, stabilirea delegaţilor şi aşa mai departe.

Picat pe „nepusă-masă”, congresul nu ar putea aduce mari surprize şi i-ar întări poziţia de şef suprem lui Liviu Dragnea, care nu ar avea adversar şi ar risipi pentru multă vreme speculaţiile privind contestările interne. În criza de lideri din PSD şi într-un timp atât de scurt, e greu de crezut că organizaţiile rebele se vor putea coaliza în jurul unui lider care să aibă anvergură şi să reprezinte o contrapondere la Liviu Dragnea.

De aceea, se vehiculează că o soluţie de a dinamiza congresul PSD şi a produce ceva freamăt în 17 martie ar fi invitarea lui Victor Ponta. Acesta nu mai este membru al partidului, ca atare nu are drept de a participa, doar în cazul în care va fi invitat. Lucrul acesta poate veni din partea unor organizaţii locale, care i-ar putea adresa lui Ponta invitaţia de a participa la congres şi de a lua cuvântul.

O asemenea tactică nu este nici pe departe uşor de realizat, însă, dacă ea se va concretiza, e limpede că PSD nu va avea un congres monoton, cu declaraţii de susţinere şi angajamente la unison. Cu siguranţă, evenimentul nu va mai trece în plan secundar, indiferent de înregistrările care vor mai apărea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cum ar putea trezi interes congresul PSD

 1. Acest congres poate rezolva multe probleme. In primul rând organizațiile Timiș și Cluj sa arate curajos, ca trebuie facute schimbari și nu oricum. Organizatiile Est și Sud ar trebui sa inteleaga penibilul situatiei :

  1. un om a fost transferat (ca un ”traseist” care se respecta) din PDL in PSD;
  2. a facut ce a facut și a profitat de sustinerea unor și de indecizia altora și uite așa a ajuns seful suprem in cel mai mare partid al țării ;
  3. ”taie si spanzura” , îndepărtează orice inconvenient;
  4. prin congres doreste o legitimitate a tot ce a facut, face și își propune să facă.

  CHIAR AȘA, NIMENI DIN ACEST PARTID NU PRICEPE ? SAU OBEDIENȚA ESTE ATÂT DE MARE ÎNCÂT ESTE MAI BINE SĂ STEA FIECARE ÎN BANCA LUI ȘI SĂ-L LASE PE DRAGNEA SĂ-ȘI CONTINUE DRUMUL……

  Apropos…….organizatia Timiș, i-a sugerat lui Grindeanu, că dacă mai are o brumă de demnitate și eventula onoare să-și dea demisia ?
  Astfel de indivizi nu ne fac cinste.

Lasă un răspuns