Jos mâinile de pe Vasile!

vasile paraschiv

Salariul brut al lui Vasile Paraschiv, șef de serviciu la Poliția Locală Timișoara, a făcut furori în presa centrală. Să fii încadrat cu 9.384 de lei salariu brut, în condițiile în care salariul mediu brut pe țară în 2018 este de 4.162 de lei, să deții o funcție de conducere într-un organ de ordine local și, de fapt, să fii asistentul permanent al primarului municipiului par mari realizări profesionale.

Declarația de avere depusă în 2017 de domnul în cauză ne dezvăluie că o fi având el salariul mare, dar are și vreo cinci credite împreună cu soția, care însumau, la momentul respectiv, datorii totale de 248.500 de lei.

Iar doamna lucrează tot într-o societate de interes local, adică Aquatim (că așa se brodesc lucrurile atunci când ești bine văzut de sus), însă acolo nu are cine știe ce salariu, ci unul modest, doar cu ceva mai mare decât mediul pe economie.

Desigur, credite și neveste au și muritorii de rând, care nu se laudă cu numărul de ore muncite, dar nici nu au parte de o asemenea deschidere din partea șefilor și, poate, nici nu o caută.

Răutăcioșii ar putea, deci, să-l mai lase pe domnul Vasile în pace. Și ce dacă figurează ca șef de serviciu la Direcția Poliția Locală și de fapt e șoferul exclusiv al primarului, care ar avea dreptul că angajeze un șef de serviciu și doi șoferi?

Se vorbește prin târg că ar mai fi existat un caz în care două doamne aflate pe statul de plată al unei instituții de stat lucrau, de fapt, la un mare partid, iar acum a ieșit supărare mare. Desigur, aici nu poate fi vorba despre așa ceva, fiind în cauză două instituții de stat, poliția locală și primăria, care își pot detașa oamenii între ele, în mod legal, așa cum doresc șefii lor, pentru că pot.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Jos mâinile de pe Vasile!

    1. Vasile e soferul primarului din Timisoara (chipurile sef de serviciu) care incaseaza un salariu de Michael Schumacher. Banatenii nu au din ce sa bea apa si se duc in fundul curtii sa-si faca nevoile, dar… au sofer la primarie platit regeste? Au, sigur ca au, ca doar se cred fruncea si soferii lor la fel (mai ales aia din CS)…

  1. Nu-i normal ce se intampla! Daca e sef de serviciu atunci sa-si faca treaba pt care e platit si volanul sa-l lase la o persoana care se multumeste cu un salariu de sofer! La politie cine-i tine locul? Cu cat e platita acea persoana? Chiar ne crede prosti? Un profesor are 1/3 din acest salariu

  2. Primarul sa-si angajeze sofer pe care sa-l plateasca conform grilei postului de sofer din institutie si daca e cazul prin acordarea de ore suplimentare platite cand este necesar.
    Pentru functia de sef serviciu din PLT trebuie o persoana care sa-si desfasoare activitatea in sediul PLT si care sa-si exercite atributiile in mod exclusiv prevazute in fisa postului.
    Cei in drept sa analizeze daca ce a facut pana acum primarul prin aceste derogari imorale sunt corecte si din punct de vedere legal si material si sa ia masuri pentru corectarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *