Cu un Crin se face primăvară europarlamentară?

crin antonescu

Prezenţa lui Crin Antonescu pe listele PNL la alegerile europarlamentare continuă să suscite interes. Sunt păreri potrivit cărora fostul preşedinte liberal ar trebui să deschidă lista partidului pentru Parlamentul European, dar sunt şi mulţi care cred că Antonescu nu are ce căuta pe respectiva listă.

CITEȘTE ȘI: Patroana restaurantului Trio din Giroc, victimă a accidentului rutier produs de Dorel Săndesc, a murit

Cei din prima categorie îşi argumentează susţinerile bazându-se atât pe calităţile oratorice ale fostului preşedinte, cât mai ales pe tendinţele din sondajele de opinie, care arată că PNL ar creşte cu Crin Antonescu pe listă.

Ceilalţi, majoritatea fideli ai lui Ludovic Orban, spun că fostul număr 1 a lipsit prea mult din partid, cam cinci ani, fapt suficient pentru a fi trimis la plimbare.

În plus, lui Crin Antonescu i se reproşează şi apropierea faţă de PSD, cimentată în perioada defunctului USL. Gurile – rele spun, însă, că adversitatea faţă de Crin Antonescu provine din temerea că acesta, odată reactivat, ar constitui o ameninţare atât pentru Ludovic Orban, cât mai ales pentru Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Cazul fetiţei de 3 ani, închisă două zile în casă lângă mama ei decedată, în atenţia specialiştilor. Tatăl copilului se întoarce în ţară

Într-adevăr, aşa cum spun criticii săi, Crin Antonescu s-a aliat cu PSD, eternul duşman, dar USL a avut un scor uluitor, ceea ce a crescut şi procentul liberalilor. Numai că şi după plecarea lui Crin, PNL a realizat o alianţă, tot cu un fost adversar teribil, PDL, dar scorul bun nu s-a mai repetat. Aşa că argumentaţia referitoare la alianţe este cel puţin discutabilă, cum la fel se poate vorbi şi despre „succesele” PNL din ultimii cinci ani, când a pierdut atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare.

Adevărata îngrijorare a taberei lui Ludovic Orban vine mai mult din perspectiva unor eventuale ieşiri publice ale lui Crin Antonescu, un orator desăvârşit.

Dacă acesta va începe să apară la televizor, pentru adepţii lui Orban apare uriaşul risc ca electoratul liberal să vadă diferenţa dintre discursul articulat şi plin de substanţă al fostului preşedinte şi prestaţia modestă a unora ca Dancă, Prişcă sau Brandl, actualele voci publice ale partidului.

Iar acest lucru chiar ar putea deveni o ameninţare serioasă pentru conducerea PNL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cu un Crin se face primăvară europarlamentară?

Lasă un răspuns