Cu tichetele de vacanță se poate merge o singură zi la mare!

litoral 7

Foarte apreciate în momentul introducerii lor, tichetele de vacanță aproape că nu își mai dovedesc utilitatea. Apariția acestora a generat efecte neașteptate pe piața turismului românesc, ajungându-se la neverosimila situație de a se spune că, pentru mulți,  litoralul românesc era mai accesibil înainte de a exista aceste tichete.

CITEȘTE ȘI: Trei kg de aur uitate în tren, poliția caută de nouă luni proprietarul

”Sunt destui care vin și zic că era mai bine înainte de a avea tichete, pentru că tarifele erau mai scăzute și  își puteau permite o săpătmână la mare. Acum, într-adevăr, prețurile au explodat și dacă e să facem un calcul, reiese că acum se plătește mai mult, chiar dacă scădem tichetele de vacanță”, spune angajatul unei agenții de turism.

Concret, valoarea ticehtelor în discuție este de 1.450 lei. O noapte de cazare într-un hotel de trei stele de pe litoralul românesc, fără masă, începe de la 400 de lei. Dacă adăugăm prețul combustibilului consumat până la mare, în jur de 500 de lei, precum și cele trei mese necesare într-o zi pe litoral, cel puțin 500 de lei, cu greu se poate încadra o familie să petreacă măcar o zi la Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Saturn, Venus  sau Jupiter!  S-a produs, iată, un efect de bumerang și, în loc să se dea posibilitatea cât mai multor români să meargă la mare, s-a ajuns la consecințe dintre cele mai neplăcute: prețurile s-au triplat, oamenii nu mai au atâția bani, iar ei care nu au tichete îi înjură pe cei care beneficiază de acestea, considerându-i vinovați de explozia prețurilor.

Ce ar fi de făcut?  E simplu, așa cum ne spun și guvernanții: trebuie să sprijinim litoralul românesc! Așadar, haideți cu toții pentru o zi ca să vedem marea!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cu tichetele de vacanță se poate merge o singură zi la mare!

  1. Voucherele de vacanta nu sprijina „turistul” ci „turismul” fiind o forma mascata de subventionare, practic ele cresc presiunea pe oferta care poate urca linistita preturile!! Sincera, n-as da atatia bani pt litoralul romanesc care ofera niste conditii discutabile cand poti merge in Grecia sau Turcia pe bani mult mai putini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *