Cu jalba în proțap în fața inspectoratului școlar

Părinții unei clase a II-a de la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” au continuat miercuri seria protestelor legate de noua învățătoare a elevilor, însă de data aceasta , micuții și părinții și-au arătat nemulțumirea în fața Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Prima fisură în PSD Timiş făcută de Pro România

Părinții care au solicitat un învățător titular și nu un suplinitor la clasă au făcut ora de muzică în fața clădirii inspectoratului, copiii fiind instalați cu scăunele în fața clădirii.

Mamele și tații sunt împotriva numirii unui al treilea cadru didactic la clasă în tot atâția ani de activitate, de fiecare dată fiind numit un suplinitor.

CITEȘTE ȘI: Carmen Şerban, supărată foc după ce s-a scris că ar fi murit. „Nişte gunoaie””, a spus timișoreanca

Odată cu începutul noului an școlar, părinții au aflat că și în acest an a fost instalat un cadru didactic suplinitor, ceea ce i-a nemulțumit, solicitând să existe o singură persoană care să se ocupe de copii până în clasa a patra. Potrivit declarațiilor părinților, noul cadru didactic ar fi căzut de trei ori la examenul de suplinire.

CITEȘTE ȘI: 50 de muncitori indieni la o fabrică din vestul țării

Aura Danielescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Timiș a declarat că există un deficit de educatori și învățători, iar persoana în cauză ar fi trebuit să fie lăsată să predea la clasă, pentru a dovedi dacă ea corespunde sau nu cerințelor.

CITEȘTE ȘI: Aqua-parcul din Sânnicolau Mare face valuri

De asemenea, consideră că locul copiilor este în clasă și nu în curtea școlii.

Ca urmare a protestului părinții au fost primiți în audiență.

FOTO: pressalert.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cu jalba în proțap în fața inspectoratului școlar

  1. Viitorii cetateni de tip „#rezist”. Oare acei parinti nu au altceva mai bun de facut? Sa-si trimita odraslele la scoala si sa-si aloce mai mult din timpul lor pentru educatia copiilor lor. Ce poate invata un prunc de virsta frageda, cind e luat de parinte si dus pe strada la „protest” in loc sa fie dus in sala de clasa. Oare acei parinti nu gindesc ca nici ei nu-si aleg seful sau directorul la locul de munca? Atit de redusi mintal pot fi? Dupa opinia lor, trebuie intocmit un calendar in care sa se specifice perioada in care invatatoarea poate ramine insarcinata? E de-a dreptul ridicol. Pacat ca au trecut prin viata ca rata prin apa. Nu au invatat nimic. Sper sa li se deschida mintea. Ar fi in folosul odraslelor.

Lasă un răspuns