50 de muncitori indieni la o fabrică din vestul țării

Pentru că nu a găsit forţă de muncă pe piaţa autohtonă, Astra Rail Industries a angajat 50 de sudori din India la fabrica din Arad.

Nu mai e o noutate pentru nimeni criza forţei de muncă cu care se confruntă tot mai mulţi angajatori.

Dacă muncitorii din alte judeţe reprezintă o soluţie pentru mulţi dintre agenţii economici din Arad, pentru alţii, recrutarea angajaţilor reprezintă încă o problemă.

CITEȘTE ȘI: Aqua-parcul din Sânnicolau Mare face valuri

Producătorul de vagoane marfă Astra Rail Industries, parte a Grupului american Greenbrier, e unul dintre marii angajatori din Arad care s-a confruntat cu criza forţei de muncă. A căutat muncitori pentru fabrica din Arad, dar nu i-a găsit nici la noi în judeţ şi nici în altă parte din România.

În aceste condiţii, compania şi-a extins căutările în afara ţării. Aşa se face că, în prezent, la unitatea de producţie din Arad, cot la cot cu muncitorii noştri, lucrează muncitori indieni!

CITEȘTE ȘI: „Te-am cunoscut seara trecută şi mi-ai dat un număr greşit” Cum a reușit un student să o găsească pe străina de care se îndrăgostise

Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal arădean/ Aradon de către managementul Astra Rail Industries: „Pentru că nu găsim destui muncitori în România, am angajat 50 de muncitori indieni.

Toţi sunt sudori şi vor lucra în diferite locaţii în fabrica din Arad”. De ce tocmai indieni, am întrebat. „Deoarece pentru aceştia am găsit o soluţie legală să îi angajăm în Arad” – ni s-a răspuns.

CITEȘTE ȘI: Modernizarea rutieră, o prioritate într-o comună timișeană

Primul grup de muncitori indieni a ajuns la fabrica de vagoane marfă din Arad în urmă cu două săptămâni, iar cel de al doilea grup va ajunge săptămâna aceasta.

Cât vor rămâne aici? „Scopul nostru este să îi ţinem cel puțin un an de zile, deoarece trebuie să îi instruim câteva luni pentru a fi calificaţi” – au precizat reprezentanţii Astra Rail Industries pentru Jurnal arădean/ Aradon.

CITEȘTE ȘI: Într-o localitate timișeană se vor amenaja 35 de kilometri de piste de biciclete

Ar mai fi de precizat că angajatorul le asigură indienilor cazarea, nu şi masa. Am dorit să aflăm şi condiţiile de salarizare a muncitorilor străini comparativ cu retribuirea angajaţilor autohtoni, însă am fost înştiinţaţi că „informaţiile legate de salarizare în cadrul companiei noastre sunt confidenţiale şi acestea nu vor fi făcute publice”.

În ceea ce priveşte posibilitatea de a mai aduce muncitori străini la fabrica din Arad, managementul Astra Rail Industries ne-a informat:

„În acest moment nu intenţionăm să aducem alţi muncitori din India. Însă zilnic încercăm să găsim muncitori pe piaţa românească. Momentan ne lipsesc aproximativ 150 de muncitori numai în Arad. Numai dacă nu vom mai găsi muncitori în Arad, poate vom mai angaja mai mulţi muncitori din India”, scrie aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “50 de muncitori indieni la o fabrică din vestul țării

  1. Ar trebui inventariati toti tig anii din Romania. Sa li se faca documente de identitate daca nu au, sa li se dea CNP celor care nu au si sa fie inregistrati la oficiul fortelor de munca, sa li se ofere job-uri conform pregatirii fiecaruia, iar daca refuza ofertele de lucru care li se pun la dispozitie sa fie introdusi intr-o baza de date ca sa nu mai beneficieze de ajutoare sociale sau pensii. Asta inseamna „integrare sociala”. Putursului nu trebuie sa-i dai peste. Trebuie sa-l inveti sa pescuiasca.

Lasă un răspuns