Proiecte „în viteză” pentru judeţul Timiş

eugen dogariu 4

Două mari proiecte guvernamentale de infrastructură sunt gata de start, ambele având menirea de a asigura un transport mai rapid al cetăţenilor din zona de vest a ţării.

CITEȘTE ȘI: „Te-am cunoscut seara trecută şi mi-ai dat un număr greşit” Cum a reușit un student să o găsească pe străina de care se îndrăgostise

Unul dintre ele se referă la o linie ferată de mare viteză, pentru care hotârârea de guvern privind aprobarea studiului de fundamentare va fi emisă până în luna decembrie a acestui an.

CITEȘTE ȘI: Un primar din Timiș, în duet cu Dan Bittman

Lina ferată urmează să aibă o lungime de aproximativ 1.275 km şi se va realiza pe traseul Bucureşti-Craiova (Sofia)-Timişoara (Belgrad)-Cluj-Napoca (Budapesta), dând posibilitatea realizării unor conexiuni la viteze foarte mari, chiar şi de 200 de kilometri pe oră.

„Sunt foarte mulţi timişeni nemulţumiţi de durata călătoriilor cu trenul şi, în general, de condiţiile din transportul feroviar.

CITEȘTE ȘI: Un primar din Timiș, în duet cu Dan Bittman

Acest proiect ar trebui să aducă servicii de calitate, să reducă timpul de legătură între marile oraşe şi să mai degreveze transportul rutier”, a declarat senatorul PSD Eugen Dogariu.

Un alt proiect aşteptat cu mare interes este Autostrada Sudului, care va avea o lungime de 550 km şi va asigura conexiunea între Bucureşti şi graniţele de sud cu Bulgaria, prin trecerea peste podul de la Calafat, respectiv Serbia, prin Turnu-Severin şi vestul Europei, prin Lugoj, traversând zona Olteniei.

CITEȘTE ȘI: ”Am BMW, fă!”

Studiul de fundamentare va trebui aprobat prin hotărâre de guvern până luna viitoare, iar beneficiile sunt uriaşe: racordarea la reţeaua de drumuri şi zone cu potenţial economic încă nevalorificat; eficientizarea traficului; reducerea poluării şi a consumului de combustibil; creşterea siguranţei în transport; locuri de muncă pe durata execuţiei şi după finalizarea acestora; creşterea numărului de turişti şi a investiţiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *