CSC Belinț și-a îndeplinit obiectivul și își poate desfășura activitatea și în nocturnă

CSC Belinț și-a îndeplinit obiectivul și își poate desfășura activitatea și în nocturnă

Divizionara a patra CSC Belinț și-a îndeplinit obiectivul în primul sezon petrecut în Liga a IV-a Timiș.

Echipa antrenată de Eugen Miculescu, fost fundaș în eșaloanele superioare la ACS Poli Timișoara și CSM Lugoj, încă activ la firul ierbii, dirijându-și elevii din teren, s-a adaptat rigorilor mai ridicate din vârful piramidei județene și ocupă în prezent locul al 14-lea, în graficul pozițiilor 10-16 pe care și l-a impus înainte de start, departe de grijile retrogradării, de care nu au scăpat pe final de stagiune fotbalistică grupări cu ștate vechi la acest nivel.

Două sau chiar trei antrenamente pe săptămână susțin jucătorii de la CSC Belinț în pregătirea meciurilor din weekend sau, prin excepție, din intermediarele programate de AJF Timiș la mijlocul săptămânii.

De-acum înainte, la lumina lucșilor, numărul ședințelor de pregătire poate crește sau acestea pot fi mutate la ore propice condițiilor meteo pe care le oferă vara, seara, pe răcoare.

La fel, iarna, având în vedere că toți componenții lotului sunt angajați, fotbalul practicându-l mai mult ca un hobby sănătos, răsplătit după posibilitățile destul de limitate ale clubului, antrenamentele se vor putea desfășura fără probleme, după programul de lucru, în nocturnă.

CSC Belinț nu se poate lăuda cu un buget pe măsura performanțelor din teren, cu atât mai mult fiind de apreciat efortul jucătorilor, al staff-ului tehnic condus de antrenorul-jucător Eugen Miculescu și al conducătorilor clubului.

Prima promovare a fost obținută în 2021, din „Promoție” în Campionatul Județean Timiș.

Au urmat două sezoane petrecute la nivelul celui de-al cincilea eșalon, apoi o nouă promovare, în vara anului trecut, în Liga a IV-a Timiș.

Dar și o despărțire grea, cea de căpitanul Deian Ștefănescu (24 de ani), acesta trecând cu brio de examenul de arbitru pentru eșalonul al treilea, iar în prezent activează în această ipostază, împărțind dreptatea pe teren în calitate de central.

O reușită care îi bucură pe foștii săi colegi de echipă, deși aceștia și-ar fi dorit să-l aibă alături pe Deian în primul sezon din „D”.

Nocturna de care beneficiază acum arena din Belinț vine ca o necesitate ținând cont de prezența tot mai numeroasă de la meciurile de pe teren propriu, semn că fotbalul este apreciat în comuna din estul județului Timiș ce are în componență satele Babșa, Chizătău, Gruni și Belinț (reședința).

Capactitatea tribunei este de 450 de scaune și nu de puține ori au fost ocupate toate locurile.

Acest lucru s-a întâmplat atât la derby-urile din Liga a IV-a Timiș, cât și la Agri Cup, o competiție de copii desfășurată recent pe două categorii de vârstă și care a reunit echipe ale unor cluburi mari precum Universitatea Craiova, Politehnica Timișoara, Ripensia Timișoara, Electrica Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSM Lugoj.

Câștigătoarele ediției a doua au fost Universitatea Craiova și CSM Lugoj, în timp ce anul trecut s-a impus Academia „Gheorghe Hagi”, principalul reper din sectorul juvenil la nivel național.

Agri Cup este o competiție ce derivă din dorința localnicilor de a pune accent pe juniorii din ograda proprie.

CITEŞTE ŞI: Locul I și medalie de aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, pentru Alexandru Kelemen de la Liceul Teoretic ”G. Moisil” din Timișoara

Pe lângă echipa de seniori, CSC Belinț are 50 de copii care învață ABC-ul fotbalului la ei acasă, fără să fie nevoiți să se deplaseze în localități mai mari pentru a-și urma visul de a deveni, peste ani, jucători relevanți pentru fotbalul timișean sau chiar pentru cel românesc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *