Salina Praid ar putea fi redeschisă în a doua jumătate a lunii iunie

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid ar putea fi redeschisă în a doua jumătate a lunii iunie

În aproximativ o lună vor fi finalizate lucrările la Salina Praid și se vor relua activitățile de extragere a sării și turistică, susține directorul de producție al Salrom, Irina Muller. Aceasta a declarat pentru Radio Târgu Mureș că intervenţiile de urgenţă în mină și cele de consolidare a malurilor pârâului Corund au fost deja efectuate, transmite Rador.

„S-au făcut 90% din lucrările de urgență programate, și anume: s-a deviat albia pârâului, s-a executat în proporție de 80%, un canal de gardă care să poată prelua debite mari și s-a evacuat în permanență apa infiltrată în subteran. Apreciem că în jurul datei de 25 iunie, în funcție de vreme și de monitorizarea care o facem noi la lucrările în curs de finalizare, producția să se reia odată cu turismul. S-ar putea chiar mai devreme, undeva pe 10-15 iunie.”

CITEȘTE ȘI: Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor. Poliţia a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

Reamintim că, în urma precipitațiilor abundente de luna trecută, apa s-a infiltrat în subteran și, începând din 14 mai, a pătruns în galeriile minei Praid, ceea ce a adus la închiderea minei.

Apele Române au intervenit imediat, iar lucrările au vizat în primul rând stabilizarea albiei naturale a pârâului Corund și devierea apei pe câteva sute de metri, cursul de apă având traseul peste un masiv de sare.

Salina Praid, aflată la adâncimea de 120 de metri, este o mină de sare gemă situată în județul Harghita, în bazinul munților Gurghiului. În România mai sunt deschise turiștilor salinele din Târgu Ocna, Cacica, și Ocnele Mari Râmnicu Vâlcea.

Sursa g4media.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *