Crucile sfinţite ocrotesc noua biserică a unei comune de lângă Timişoara

biserica sacalaz 1

I s-a pus piatra de temelie în 2007, dar sunt mari şanse ca anul acesta să fie finalizată: este vorba despre noua biserică ortodoxă dintr-o comună timişeană, la amenajarea căreia se lucrează de zor.

„La noi s-a adeverit ceea ce se spune din bătrâni, cum că, atunci când vrei să ridici un sfânt lăcaş de rugăciune, apar piedici. Parcă-ţi stă demonul împotrivă. Am avut parte de ele, iar proiectul a avut lungi perioade de stagnare. Însă de anul trecut, de când s-au pus crucile cele mari sus pe turlă, parcă s-a schimbat ceva, iar lucrul la noua noastră biserică a intrat în linie dreaptă. Abia aşteptăm s-o vedem gata, iar oamenii noştri să-i calce pragul duminică de duminică şi, fireşte, la toate marile sărbători de peste an”, ne-a spus Ilie Todaşcă, primarul din Săcălaz.

El a adăugat că, din cei aproximativ 6.000 de locuitori din comună, 4.500 – 5.000 sunt ortodocşi, chiar dacă celelalte culte creştine sunt şi ele reprezentate în rândul populaţiei.

În iulie se va împlini anul de când, în Duminica a IV-a de după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohie, unde a paticipat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor alcătuit din părintele protopop Ioan Bude, și preoții locali Toma Petru și Ionel Maftei.

Cu acelaşi prilej, Chiriarhul Banatului a săvârșit slujba de sfințire a crucilor ce au fost puse pe turlele noii biserici a parohiei, aflată în construcție. Tot atunci, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan i-a îndemnat pe toți credincioșii prezenți să se închine crucilor nou-sfințite, întrucât, după ce vor fi puse pe turlele bisericii, numai razele soarelui și păsările cerului le mai pot atinge.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Crucile sfinţite ocrotesc noua biserică a unei comune de lângă Timişoara

  1. Majoritatea satelor nu au canalizare ori strazi asfaltate, dar biserica este pe primul loc. De rugat te poti oriunde, dar in sec. 21 noi aruncam rahatul in santul din fata casei ori mergen in gradina.
    Importanta este biserica.
    Halal tara.

    1. Sora Alina, construirea unei biserici nu se autorizeaza decat cu aviz de la M.Mediului, pt toaleta, fosa septica,contract salubritate s.a. Dumneavoastra aveti fosa septica in Sacalaz? Se pare ca da, deci comentariul nu e prea inspirat , nu cred ca ati aparut cu olita copilului afara sa o aruncati in sant. Nu stiu deci ce va nemultumeste ? Canalizarea ? Stiti cat costa ? 200% in plus la factura de apa iar cand si ploua des, 300% in plus pe langa pretul apei facturate

  2. ” întrucât, după ce vor fi puse pe turlele bisericii, numai razele soarelui și păsările cerului le mai pot atinge.” – ce mai hocus-pocus, pe bune… dar ploaia, grindina, zapada etc… nu le ating? Tot articolul asta are un iz de evul mediu, nu inteleg cum am putut regresa in halul acesta. Inainte vreme Sacalazul era un sat nemtesc, Sackelhausen, svabii aveau si ei biserica lor catolica cu cruce si cu tot dichisul. Dar asa un tam-tam ca si in ziua de azi nu se facea. Penibil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *