Criza de plastic întârzie eliberarea buletinelor, la Timișoara. Oamenii nu au de ales și așteaptă după actul de identitate și 30 de zile

De mai bine de o lună, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din Timişoara eliberează două-trei cărţi de identitate în fiecare zi, cu toate că numărul solicitărilor trece de 170. Explicaţia: stocul de material plastic din care se fac buletinele a fost epuizat. În aceste condiţii, cetăţenii primesc o carte de identitate în 30 de zile, iar termenul poate fi extins până la 45. Situaţia nu e singulară. Cu ea se confruntă şi celelalte Servicii de Evidenţă a Populaţiei din ţară.

CITEȘTE ȘI: Ceasul floral, un simbol care ar trebui să dea ”trezirea” administrației Timişoarei

Domnul din imagini este şofer de TIR. Fără o carte de identitate valabilă nu îşi poate câştiga pâinea.

ReporterŞi în câte zile v-au zis?

ȘoferTreizeci de zile.

În mod normal, până acum, buletinele erau eliberate chiar şi în cinci zile de la data depunerii solicitării.

Bogdan Sperneac, Evidenţa Persoanelor, Timişoara: În prezent, a trebuit să creştem termenul de eliberare la 30 de zile şi mă tem că va trebui să îl creştem la maximul prevăzut de lege, respectiv la 45 de zile.

Şi asta din cauza unei crize la nivel naţional. Plasticul din care se produc buletinele a fost epuizat.

Iulia Rădoi, Evidenţa Persoanelor, Reşiţa: Situaţia este aceeaşi. Puteţi să verificaţi la mai multe SPCLEP-uri din ţară, la mai toate Serviciile de Evidenţă din ţară. Eliberau la treizeci de zile actele de identitate.

Melinda Haiduc, Evidenţa Persoanelor, Deva: Suntem depăşiţi de situaţie. Aşa ceva nu am mai întâlnit în douăzeci de ani de activitate, de administraţie publică.

ReporterCâte solicitări preluaţi, pe zi?

Melinda Haiduc: 21 de cereri. Vă daţi seama, pe săptămâna asta se emit 11 cărţi de identitate la nivelul municipiului Deva. Este inadmisibil! Inadmisibil! Inadmisibil aşa ceva! Nu ştim exact până când va dura.

Până acum, doar la Timişoara sunt şase sute de cărţi de identitate care aşteaptă să fie tipărite. În fiecare zi, acest număr creşte cu 170 de solicitări.

Bogdan Sperneac, Evidenţa Persoanelor, Timişoara: Dacă luăm în calcul 175 de cereri de cărţi de identitate pe zi, e un număr destul de mare raportat, la porţia de cărţi de identitate pe care le putem tipări, respectiv două pe zi.

Oamenii nu au de ales, trebuie să aştepte.Potrivit reprezentanţilor serviciului de evidenţă a populaţiei din Timişoara, această situaţie poate persista până la sfârşitul lunii martie.

sursa: observator.tv

1 Comments
pion 24/02/2021
Dunarea si Marea  Neagra poarta zilnic sute de tone de plastic,iar romanii n-au plastic ,pentru  .identitate. Reciclati cartile electorale tip buletin care n-au folosit la nimic,vreodata.