Ceasul floral, un simbol care ar trebui să dea ”trezirea” administrației Timişoarei

Ceasul floral, un simbol care ar trebui să dea ”trezirea” administrației Timişoarei

Ceasul floral este unul dintre simbolurile Timișoarei, parte componentă a ansamblului care a dat denumirea de ”oraș al florilor”. Din păcate, în ultima vreme, obiectivul a fost lăsat de izbeliște, ajungând, acum, aproape o ruină. Limbile arătătoare nici nu mai există, iar porțiunea din spate este tot mai afectată, fiind chiar un pericol pentru tinerii care se dau acolo cu rolele sau bicicletele.

Nu încape îndoială că amenajarea ceasului floral ar trebui să constituie una dintre prioritățile actualei administrații, mai ales că momentul Timișoara Capitală Culturală Europeană se apropie cu pași repezi.

În această idee, la ultima ședința a Consiliului Local Timișoara, a avut loc o intervenție a consilierului local PNL Simion Moșiu, care a evidențiat importanța recondiționării acestui simbol al Timișoarei, ajuns într-o stare deplorabilă. Amenajarea ceasului floral se impune cu atât mai mult cu cât aceasta s-ar plia pe operațiunea complexă de modernizare a parcului din imediata apropiere, rezultând, astfel, un concept unitar, demn de un oraș civilizat.

Concretizarea acestui proiect ”de suflet” al Timișoarei ar fi facilitată și de faptul că există, deja, un proiect tehnic, fiind nevoie doar de voința și determinarea necesare pentru a putea fi pus în practică. De aceea, Simion Moșiu a militat în intervenția sa ca obiectivul-simbol să fie inclus în bugetul din acest an.

Reacția viceprimarului Ruben Lațcău, cel care a condus ședința, a fost una extrem de curioasă: pur și simplu i-a tăiat microfonul lui Simion Moșiu! Practic, în locul unui dialog constructiv bazat pe argumente tehnice, istorice sau de imagine, viceprimarul a recurs la ”argumentul” butonului de la pupitru, o premieră în istoria ședințelor de consiliu local.

Să sperăm, totuși, că a fost doar o reacție de moment și că administrația condusă de Dominic Fritz se va trezi din opacitatea cu care tratează multe proiecte ale orașului. Deșteptarea ar putea să o dea chiar ceasul floral!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ceasul floral, un simbol care ar trebui să dea ”trezirea” administrației Timişoarei

  1. Baietii taie nu numai proiectele orasului ci si microfonul. Singurele lucruri care nu vor fi taiat in actuala administratie sunt salariile celor din conducerea primariei.

Lasă un răspuns