Criza de medici lovește România: Un bărbat internat în spital şi-a pus fiul să sune la 112 pentru că nu mai avea oxigen

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, internat la Spitalul Judeţean din Târgovişte, şi-a pus copiii să sune la 112 pentru că simţea că se sufocă şi a observat că nimeni din personalul medical nu era disponibil să-l ajute.

CITEȘTE ȘI: Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru hainele pătate de transpirație. Este mai simplu decât credeai și nu te costă aproape nimic

„Am dat eu cu lingura în tubul de oxigen, nu se aude nimeni nici de pe hol. Nu pot să mă mişc că nu mai am oxigen“, mărturisea bătrânul, potrivit Digi 24.

„Aseară la ora 9 sună telefonul, mă uit – tata. Şi că: sună repede la 112 că nu mai am tub de oxigen, nu vine nimeni. 10 minute cred că a stat fără oxigen. Şi când am sunat la 112 cică: nu ţine de noi. Eu vă pot chema ambulanţa. Doamnă, ce ambulanţă să chemaţi, el este în spital Cum să chemaţi ambulanţa în spital?“, povesteşte Mădălin Radu, fiul pacientului.

Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului de urgenţă Târgovişte, a precizat la Digi 24 că pacientul a suferit de fapt un atac de panică şi că „niciun pacient internat la Spitalul Judeţean de urgenţă Târgovişte nu a rămas fără oxigen o secundă“.

„Este vorba de un pacient care s-a internat în data de 18 într-o stare destul de gravă, cu o saturaţie de aproximativ 68-70%, care necesita oxigen. Pacientul a refuzat de foarte multe ori purtarea măştii care îi asigura fluxul de oxigen suplimentar, necesar în tratamentul bolii de care suferă pacientul în cauză. Am verificat aseară exact la momentul semnalării acelei probleme. Pacientul avea tub de oxigen la capul patului, cu presiune normală, cred că e posibil să fi fost un atac de panică al pacientului“.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns