Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru hainele pătate de transpirație. Este mai simplu decât credeai și nu te costă aproape nimic

bicarbonat 1

Adesea, indiferent că este folosit un detergent bun, rufele albe, rămân în continuare pătate la subraț, după spălare. În acest caz, se poate folosi trucul cu bicarbonat de sodiu pentru hainele pătate de transpirație.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru hainele pătate de transpirație

Mai multe tipuri de haine se pot deteriora dacă sunt spălate des. În acest sens, își pot pierde culoarea, țesătura slăbește și se poate rupe. Există o soluție totuși, și una chiar simplă, pentru a scoate petele neplăcute. Trucul cu bicarbonat de sodiu poate fi folosit pentru a îndepărta petele de transpirație. Pudra albă este foarte cunoscută pentru proprietățile sale de curățare și nu numai, conform impact.ro.

Astfel, se prepară un amestec din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Două linguri de bicarbonat de sodiu împreună cu 200 ml de apă oxigenată. Se amestecă soluția până la omogenizarea acesteia, după care se aplică peste petele de pe țesătură, cu o periuță de dinți. Se lasă 10 minute pentru a produce efect, după care se spală cu apa și săpun pentru a îndepărta soluția. Se poate observa că petele au dispărut.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți atât antibacteriene cât și astringente. Datorită acestor aspecte, ingredientul este un foarte bun produs de curățare. De aceea, cu ajutorul acestui produs poți scăpa ușor de petele galbene de pe haine, dar și de alte pete pe diferite suprafețe.

Petele galbene, eliminate cu bicarbonat de sodiu

Hainele albe sunt extrem de pretențioase și atrag foarte ușor murdăria. Un tricou sau o cămașă albă preferat ar putea deveni numai bune de aruncat datorită petelor galbene ale transpirației. Indiferent că este folosit un detergent scump sau nu, de multe ori aceste pete nu ies la spălare. Astfel, bicarbonatul de sodiu poate fi un puternic aliat împotriva petelor, iar hainele vor arăta ca noi.

Folosit pe post de detergent, bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a penetra țesăturile cu ușurință, fiind foarte folositor pentru a îndepărta murdăria și petele. Acest lucru este valabil atât pentru hainele albe cât și pentru cele colorate. Pe lângă faptul că poate scoate petele galbene, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina și mirosurile neplăcute.

O altă soluție împotriva petelor este compusă din ½ cană (100 g) de bicarbonat de sodiu și de ¼ cană (62 ml) de zeamă de lămâie. După ce această soluție a fost adăugată într-un vas cu apă, se lasă rufele albe la înmuiat vreme de o oră, după care se pot clăti. Recomandat ar fi ca rufele să fie lăsate la uscat într-un loc însorit. Repetă acest truc de mai multe ori, până când hainele revin la culoarea lor, fără strop de pată, potrivit playtech.ro .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns