Cristian Oancea: „Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de Covid 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților”

Cristian Oancea: "Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de Covid 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților"

Începând de luni (20 septembrie), a fost suplimentat numărul de paturi în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. Cele 23 de paturi suplimentare, destinate pacienților cu Covid 19, sunt în secția de boli infecțioase a unitatii.

“În ultimele zile a fost o explozie practic de pacienți infectați cu Sars-CoV 2 care au ajuns la noi având forme moderate dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus încă câteva saloane de la boli infecțioase. Pacienții care erau în acele încăperi au fost mutați într-o altă „zonă albă”.

Am reorganizat secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm “albă”. Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi tratați atât pacienții cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC dar și cei cu neoplazii pulmonare.

La etajul doi vor fi tratați pacienții cu TBC. Nu vom renunța la paturile din zona albă în care trebuie să avem grija de cei cu afecțiuni pulmonare care necesită internare”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Cristian Oancea: "Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de Covid 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților"

De asemenea, pentru viitor, se are în vedere și înființarea unei secții de pre-terapie pentru pacienții cu Covid 19 care au dezvoltat forme severe și foarte severe de boală, asta și în funcție de evoluția cazurilor.

CITEŞTE ŞI: Arafat: Toate persoanele tinere decedate din cauza Covid erau nevaccinate

“Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de Covid 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților. Aproape 98 la sută dintre cei care vin în spital și au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizați. Cei cativa pacienți internați, vaccinați cu doză completă și care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidități, de exemplu neoplazii sau alte afecțiuni foarte grave iar vaccinul nu își face în totalitate efectul. În același timp avem foarte mulți pacienți cu Covid 19 tineri, bineînțeles, nevaccinati”, a precizat prof. dr Cristian Oancea.

Luni dimineaa, în Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr Victor Babeș erau internați 81 de pacienți cu Covid 19.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Cristian Oancea: „Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de Covid 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților”

  1. Domnule doctor, ne spuneti de ce Dumbravita, cu cei mai multi vaccinati din tara, raportat la populatie, are rata de infectare atat de mare? Girocul si Mosnita la fel.

    1. Pai toate tarile unde rata de vaccinare e mare au patit ca Dumbravita, Israel, UK, Italia etc. Vaccinatii raspandesc virusul. In plus, corpul lor produce mutatii. Ei nu sunt testati…. fac forme usoare si se plimba printre noi. 

  2. Am mai spus-o si o spun: sunteti niste mincinosi bine platiti, si medicii la fel. Mercenari criminali. Este o falsa pandemie. O pandemie de teste fals pozitive. Toate gripele si pneumoniile sunt bagate la covid. Virusul… s-a uitat la fotbal, apoi a mers in vacanta…. si acum revine, in presa mincinoasa platita din banii nostri si in spitalele goale, blocate pentru bolnavii care vin la urgente cu tot felul de boli. 

        1. La mine la firma unde lucrez doar 5 sunt vaccinați din 40 și 3 din ei au avut asa numitul,, covid și nea răcit aproape pe toți…. Pentru ce sa ma  vaccinez!!!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *