Crește numărul pacienților cu gripă

Numărul pacienților pentru care a fost confimat prin analize de laborator prezența virusului gripal a ajuns la 11, dintre care doi au fost diagnosticați la începutul acestei luni.

În patru cazuri a fost incriminat virusul AH1 și în tot atâtea, A nesubtipat.

CITEŞTE ŞI: Cerere în căsătorie inedită, la Timişoara. Foto

Două cazuri de gripă au fost cauzate de virusul AH3, iar unul de virusul B. De asemenea, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor transmisibile, în ultima săptămână, medicii au raportat 123 de cazuri de gripă clinică, situații în care diagnosticul a fost stabilit pe baza simptomelor și nu a analizelor de laborator.

CITEŞTE ŞI: Vremea se schimbă radical. Viscol puternic în România, de săptămâna viitoare

Până la începutul lunii decembrie, peste un milion de români din grupele de risc au fost vaccinate antigripal în cadrul campaniei gratuite derulate de Ministerul Sănătății.

Numărul celor vaccinați în cele peste două luni de la demararea campaniei este aproape egal cu cel al persoanelor imunizate în întreg sezonul precedent.

CITEŞTE ŞI: Timişoreanul Virgil Ianțu a explodat pe tema Catedralei Mânturii: ‘Aş vrea să văd instituţia bisericii construind şcoli şi spitale, salvând vieţi’

În fiecare an, gripa afectează între 5 și 15 la sută din populație. Pentru majoritatea oamenilor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, dar pentru unii poate duce la complicaţii, în special pentru persoanele din grupele de risc (femeile însărcinate, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: astmul bronșic și alte boli respiratorii, diabetul zaharat și alte boli endocrine; boli de inimă; boli de rinichi; boli de ficat; boli metabolice; boli neurologice și obezitate).

CITEŞTE ŞI: Accident rutier foarte grav: Cinci persoane au murit, după ce maşina în care se aflau a intrat sub un TIR

Gripa sezonieră este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii și uneori plămâni). Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele (sau toate) dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap și dureri musculare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns