Creșele din Timişoara vor trece în subordinea primăriei

crese Timisoara

De la 1 iunie, creșele din Timișoara vor trece în subordinea primăriei. Potrivit afirmațiilor viceprimarului Dan Diaconu, acest lucru va avea un impact pozitiv, îndeosebi asupra numărului de locuri pentru copii.

În momentul de față, la nivelul municipiului, există doar 405 locuri disponibile, raportate la 850- 900 de solicitări depuse de părinți în fiecare an pentru înscrierea copiilor în creșele din Timișoara. Deși s-au făcut numeroase sesizări la Ministerul Sănătății (în subordinea căruia s-au aflat creșele) pentru suplimentarea locurilor, reprezentanții acestuia au fost… surzi la doleanțele cetățenilor.

Dan-DiaconuViceprimarul Dan Diaconu a precizat că a luat la cunoștință despre această problemă și că, în momentul de față, ca măsură urgență, se lucrează la proiectarea a încă două creșe (una în Calea Buziașului, alta, în zona Lipovei), în care vor putea fi îngrijiți circa 400 de micuți.

”Nu știu când vor putea fi date în folosință, posibil din toamna acestui an. Pe măsură ce vom deschide noi grupe, personalul va fi suplimentat”, a precizat edilul.

În ceea ce privește personalul, nu vor exista schimbări majore. Acesta va fi compus, ca și în prezent, din cadre medicale, educatori puericultori și personal-suport, iar grila de salarizare va fi aceeași. În structura noului serviciu vor exista 167 de posturi (mai multe decât cele ocupate în acest moment), dar unitățile în care funcționează creșele vor fi comasate.

Astfel, conform unei hotărâri de consiliu local, Serviciul Public Creșe, cu sediul în instituția primăriei, va funcționa astfel: Creşa “Făt-Frumos” , cu o capacitate de 65 de locuri – strada Mureș nr. 6 și str. Muzicescu nr. 9; Creşa “Cosânzeana” cu o capacitate de 115 de locuri – strada Irlanda nr. 53, strada Suceava nr. 13a, Strada Brândușei nr. 15 și Strada Stegarilor nr. 2; Creşa “Harap-Alb”(55 de locuri) – strada Narciselor nr. 5 și strada Semenic nr. 8; Creşa “Sânziana” (60 de locuri) – strada V. Lupu nr. 29a și strada Leonard nr. 13; Creşa “Zâna Zorilor” (50 de locuri) – zona Stadion și Strada Versului nr. 2; Creşa “Lucefarul “ (60 de locuri) – strada Drăgășani nr.1.

”Această organizare nu se răsfrânge asupra activității creșelor, ele vor funcționa la fel, diferența fiind doar sub aspect juridic”, a adăugat viceprimarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns