Creșele din Timișoara nu fac față cererii. Vor mai fi construite două, din fonduri europene

cresa22

Aglomeraţie mare, cu părinţi care aşteaptă cu sufletul la gură un loc pentru micuții lor în creşele de stat din Timişoara.

Aceasta este încă imaginea acestor instituții în anul 2018, în orașul de pe Bega.

Față de anul 2012, când erau 365 de locuri în creșe, acum numărul aproape s-a dublat, ajungând la 700. Totuși, acesta nu e suficient, în contextul în care anual se înregistrează 6.000 de nașteri.

abonamente octombrie

Problema e cunoscută și de primarul Nicolae Robu, care speră ca, în curând, să mai construiască două creșe, investițiile beneficiind de fonduri europene.

Una dintre acestea va fi ridicată în zona Ciarda Roșie, iar alta, în Lipovei.

Ambele construcții se vor desfășura pe suprafețe generoase, de aproximativ 2.000 de metri pătrați.

”Studiile de fezabilitate vor fi predate în cursul următoarelor săptămâni, când vom avea și valoarea estimată a investiției, iar cererea de finanțare pentru POR Axa 4 va fi întocmită și depusă peste două luni”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Robu e convins că în momentul în care vor exista cel puțin 1.500 de locuri în aceste instituții lucrurile vor merge mai bine. El crede că problema va fi rezolvată în minimum trei ani.

Până atunci, în acest an, potrivit lui Dan Diaconu au existat 483 de cereri de înscriere la creșă, iar 325 de micuți au fost admiși. După afișarea rezultatelor, peste 60 de părinți au depus contestație, în speranța că micuțul lor va fi primit într-una dintre cele 13 creșe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns