Noi șantiere se vor deschide în Timișoara

noi 2

Mulțumit de realizarea turbogirației din Piața Mărăști, primarul Nicolae Robu a decis ca semafoarele din sensul giratoriu să fie comutate, din nou, pe galben intermitent.

„Avem o nouă realizare importantă în orașul nostru: turbogirația din Piața Mărăști. Am încercat-o atât fără semaforizare, cât și cu semaforizare. Fiecare variantă prezintă avantaje și dezavantaje specifice. Părerea a 79 la sută dintre cei peste 4.500 de repondenți la sondajul de opinie este că e mai bine fără semafoare.

Prin urmare, pentru perioada următoare, vom scoate din funcțiune semafoarele și vom monitoriza cum merg lucrurile fără (evident, în luarea deciziei am avut în vedere și alte considerente, nu doar rezultatele consultării cu cetățenii).

O spun din nou: sistemul de mobilitate al unui oraș de talia și cu specificitățile Timișoarei este unul foarte complex. Noi ni l-am modernizat substanțial în acești șase ani de când sunt primar”, a declarat Robu, enumerând, din nou, realizările în materie de infrastructură rutieră.

Mai avem foarte multe de făcut, dar…

Traficul din Timișoara va avea parte și în viitor de multiple îmbunătățiri, promite conducerea primăriei.

Locuitorii orașului vor avea ocazia să vadă cel puțin încă nouă șantiere care vor începe anul viitor: „În curând, vom funcționaliza mai bine intersecția Punctele Cardinale și vom lărgi la trei benzi strada cu sens unic Martin Luther.

De asemenea, vom lărgi la trei benzi pe sens str. Arieș, între Casa Tineretului și Spitalul Județean.

În 2019, vom finaliza lărgirile la mai mult de dublu față de acum a podurilor Eroilor și Dragalina.

Dar, în 2019, vom ajunge și la stadiul de lucru pe teren cu marile proiecte: Pasajul Solventul (nou), Pasajul Consiliul Europei (nou), Podul Jiul (nou), Podul ILSA (nou), Inelul 4, Inelul 2, lărgire la patru benzi Bd. Sudului, lărgire la patru benzi str. Mareșal C-tin Prezan, modernizarea girației AEM.

În paralel, vom persevera în preocuparea noastră neîntreruptă din 2012 pentru Centura de Sud”.

… în 2021 se va circula altfel

„Când toate acestea și multe altele mai mărunte vor fi gata -estimez că până la finele anului 2020 -, în Timișoara se va circula altfel, în pofida faptului că numărul de mașini va crește în continuare foarte mult.

De altfel, chiar rău nu se circulă nici acum și oricine poate vedea asta pe Google Maps, în comparație cu alte orașe similare”, a explicat, pe larg, primarul Timișoarei.

abonamente octombrie

Desigur, dacă lucrurile vor ajunge să stea așa cum le-a descris edilul, timișorenii nu vor avea motive să fie nemulțumiți, cu toate că unii și-ar dori să se mute pentru doi ani din oraș pentru a scăpa de groaza șantierelor, cu praful, aglomerația și celelalte probleme pe care acestea le aduc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns