Cresc tarifele pentru strângerea gunoiului în Timiș

La ședințele în plen de astăzi care se vor desfășura atât la Consiliul Local Timișoara, cât și la Consiliul Județean Timiș se vor afla pe ordinea de zi proiecte de hotărâre vizând creșterea tarifelor pentru preluarea deșeurilor.

CITEȘTE ȘI: Cristi din Banat și-a pus fanii pe gânduri: „Cum mă vreți, bărbat sau femeie?”

Astfel, tarifele practicate de Retim în baza Contractului de concesiune nr. 7243/13.06.2013, încheiat cu CJT, pentru cele patru tipuri de activități desfășurate în cadrul Depozitului de deșeuri nepericuloase din comuna Ghizela, ca urmare a modificării și ajustării lor prin includerea în acestea a contribuției pentru economia circulară și prin aplicarea indicelui general de inflație de 5,42 la sută, comunicat de Institutul Național de Statistică, vor fi următoarele (fără TVA): preluarea deșeurilor municipale reziduale în vederea depozitării – 89, 04 lei/tonă (de la 56 de lei/tonă); preluarea deșeurilor în vederea tratării mecano-biologice – 87,57 lei/ tonă (de la 66,10 lei); preluarea deșeurilor reciclabile colectate separat în vederea sortării – 57,69 lei/ tonă (de la 44,70 lei); preluarea deșeurilor biodegradabile în vederea compostării – 56,10 lei/tonă (de la 53 de lei). De asemenea, va fi ajustat cuantumul redevenței cu indicele inflației (5,42 la sută), de la 3.280.390,17 lei/an la 3.458.187,32 lei/an, la care se adaugă TVA.

CITEȘTE ȘI: Românul care are grijă de bogații lumii. Ce bacșiș primește Alexandru

Impactul pentru populație se va reflecta în creșterea tarifelor de colectare în zonele 0 și 1 ale Timișului, din această a doua categorie făcând parte și reședința județului. Noile tarife pentru zona 0 (localitățile Lugoj, Buziaş, Recaş, Balinţ, Bara, Belinţ, Bogda, Boldur, Brestovăţ, Chevereşu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Niţchidorf, Racoviţa, Sacoşu Turcesc, Secaş, Ştiuca, Topolovăţu Mare, Victor Vlad Delamarina) vor fi (fără TVA): populație din mediul urban – 8,72 lei/persoană (de la 6,99 lei); populație din mediul rural – 2,97 lei/persoană (de la 2,38 lei); agenți economici și instituții publice – 212,85 lei/tonă (de la 175,06 lei). Pentru zona 1 (localitățile Timişoara, Becicherecu Mic, Biled, Bucovăţ, Cărpiniş, Cenei, Checea, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Giulvăz, Iecea Mare, Maşloc, Moşniţa Nouă, Orţişoara, Otelec, Parţa, Peciu Nou, Pişchia, Remetea Mare, Săcălaz, Şag, Sânandrei, Şandra, Sânmihaiu Român, Satchinez, Uivar, Variaş), tarifele vor fi: populație din mediul urban – 8,33 lei/persoană (de la 6,63 lei); populație din mediul rural – 2,84 lei/persoană (de la 2,26 lei); agenți economici și instituții publice – 277,35 lei/tonă (de la 249,91 lei).

Menționăm că noile tarife vor fi aplicate începând din ianuarie, astfel că facturile de la Retim care vor sosi pentru prima lună din acest an vor fi deja majorate.

De exemplu, timișorenii vor avea de plătit, de acum înainte, 9,91 lei de persoană lunar pentru strângerea deșeurilor menajere, comparativ cu 7,88 lei, o creștere de aproximativ doi lei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Cresc tarifele pentru strângerea gunoiului în Timiș

  1. O mizerie de oras a devenit Timisoara…..pacat de locuitorii ei, dar si noi suntem vinovati ca nu luam atitudine si nu dam de pamant cu alesii locali,,, Dupa alegeri nu ii mai deranjeaza nimeni….Timisoara inoata in mizerie, sau inmultit sobolanii parca suntem in Napoli, Sicilia… Sa va fie rusine CJT si Primaria Timisoara.

  2. acum 6 luni era vreo 8.5, in Timisoara, apoi l-au redus, au inceput sa apara mormanele pe strazi, frecventa s-a injumatatit ( frecventa de preluare, desigur ), au aparut tot felul de recidivisti in loc de angajati iar acum se revine la normal cu recidivisti, mizerie si preturi marite, desigur.

    Bravo boule de la boucsig…

Lasă un răspuns