Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților. Leafa medie pentru fiecare categorie

Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților. Leafa medie pentru fiecare categorie

Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților. Leafa medie pentru fiecare categorie. Conform unui Ordin al ministrului Justiției, pensiile speciale ale magistraților vor fi majorate din nou, conform HotNews.ro.

Ministrul Predoiu susține că astfel se evită cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale. „Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, spune Predoiu.

UPDATE Salariul mediu net judecători, procurori, grefieri, personal conex, consilieri probațiune 8.765,5 Aceasta este situația cu salariile aflate in plata înainte de Valoarea de Referință Sectorială 605.

Salariul mediu net si pentru fiecare categorie:

Judecător 13.369 lei
Procuror 13.473 lei
Grefier 5.232 lei
Personal conex 2.988 lei
Consilieri probațiune 4.985 lei

Ministrul a vorbit despre un fenomen incontrolabil al proceselor câștigate de magistrați, care cer în instanță plata unor sporuri sau diverse drepturi salariale.

CITEȘTE ȘI: Nu mai putem cumpăra un ziar, c-așa vor mușchii lu’ primar! În disprețul timișorenilor, se ridică toate chioșcurile de presă din oraș. Adio, ziare, reviste, integrame și cărți!

Predoiu a susținut că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri.

Cuantumul pensiilor magistraţilor sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată, cf Legii speciale nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dacă înainte salariul magistraţilor se calcula de la o Valoare Sectorială de Referinţă (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022, acesta se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *