Creșă nouă în Timișoara. Primăria caută constructor

Creșă nouă în Timișoara. Primăria caută constructor

O creșă nouă la Timișoara! Primăria Timișoara a demarat achiziția pentru desemnarea firmei care va executa această lucrare. Este vorba despre obiectivului de investiții „Construcția și echiparea infrastructurii pentru educație timpurie antepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneștilor”.

Investiția, cu destinația de creșă, o construcție nouă, va avea parter și un etaj, pe o parcelă în suprafață de 3.000 mp.

Clădirea va avea o suprafață utilă de aproximativ 1.106,21 mp. La parter, vor găzdui patru săli pentru grupuri de copii, patru dormitoare, spații tehnice/depozitare, spațiu multifuncțional, cabinet medical, grupuri sanitare. Iar la etaj vor fi spații administrative, bucătărie, spații tehnice/depozitare, spălătorie, spații pentru socializare.

Încălzirea și prepararea apei calde menajere se vor realiza cu două centrale temice cu funcționare pe gaz, fiind folosit și un sistem cu panouri solare.

Pe parcela de teren se va amenaja o suprafață verde de 1.770 mp. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe Str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan.

Finanțarea proiectului se face în cadrul POR 2014-2020. Valoarea estimată fără TVA a contractului de execuție a obiectivului este de 5.380.490,86 lei, iar durata de realizare a investiției va fi de 20 de luni.

Administrația locală vrea să construiască cinci creșe

Primăria Timișoara vrea să construiască cinci creșe. Are, deja, trei proiecte din fonduri europene, o creșă în zona de nord – Lipovei, una pe str. Cocea – Ciarda Roșie și cea de pe Calea Bogdăneştilor.

Pentru primele două, procedura de achiziție a executantului este în faza de evaluare a ofertelor.

De asemenea, primăria a trimis două solicitări la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre finanțarea construcției pentru o creșă în zona Steaua și una în zona Bucovina.

Prin construcția de noi creșe, primăria dorește creșterea capacității actuale a unităților de acest tip în toate cartierele orașului. Cele trei noi creșe, pentru care construcția va începe în acest an, vor avea împreună 103 locuri. (D.D.)

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *