Salutări de la Timișoara! Din Parcul Civic! Din Parcul Cinic! (foto)

Salutări de la Timișoara! Din Parcul Cinic! (foto)

Salutări din Timișoara! Din Parcul Civic! Dar, poate mai potrivit este să îi spunem Parcul Cinic!

Amplasamentul pentru șantierul de reabilitare a Parcului Civic din Timișoara a fost predat de primărie constructorului în 25 noiembrie 2019. Iar peste o săptămână au și început lucrările. Care ar fi trebuit să dureze nici mai mult, nici mai puțin de șase luni. Adică până în iunie 2020.

A trecut un an de la împlinirea termenului din contract. Iar parcul arată ca după război.

salutari 1

Scuzele există, bineînțeles, iar printre ele figurează venirea iernii (ce surpriză!), pandemia de Covid-19. Dar și lucrările pe care Colterm le efectuează în partea dinspre magazinul Bega a parcului.

Executantul lucrărilor este Asocierea Elf Road SRL – D& Garden Design SRL, care a câștigat licitația, cu o valoare a contractului de 5,6 milioane de lei, TVA inclus.

Banii ar fi trebuit asigurați de la bugetul local, dar primarul Dominic Fritz a obținut patru milioane de lei de la guvern. Astfel, șantierul ar fi trebuit să capete un plus de viteză.

Ce ar trebui să avem…

Proiectul de reabilitare prevede montarea de pavele pe alei, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă pavate cu lespezi de piatră. Se adaugă 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole. Vor fi amplasate 115 bănci din lemn, cinci bănci din piatră, două bănci circulare Sole și două rastele de biciclete.

salutari 2

Va fi construită o fântână ornamentală cu diametrul de peste patru metri, într-o piațetă din vecinătatea Sălii 2. Vor fi plantați aproape o mie de arbori și arbuști, pini, tuia, magnolii și liliac, arborele de lalea. Vom avea și rhododendron, hortensii, lavandă, azalee și peste 3.000 de trandafiri.

Citește și: Creșă nouă în Timișoara. Primăria caută constructor

Suprafața totală de reabilitat este de 67.676 de metri pătrați, iar șantierul este împărțit în trei zone. Una care pornește de la Liceul MIU, ajunge la magazinul Bega și se oprește lângă Hotelul Continental (cea mai mare), alta lângă Casa Căsătoriilor și cea de pe bulevardul Brătianu.

…și cu ce ne-am ales

Cum imaginile vorbesc de la sine, vom preciza doar că nici una dintre cele trei zone menționate mai sus nu este finalizată.

Aleile par trasate și betonate, dar în rest, la tot pasul, apar conducte, mormane de pământ, deșeuri vegetale și bălării. Muncitori nu prea se văd pe ceea ce ar trebui să fie un șantier în plină evoluție.

salutari 3

Toată povestea interminabilă a acestei așa-zise reabilitări și modernizări a unui vast parc din Timișoara ne duce cu gândul la o mare bătaie de joc.

Modul în care se lucrează (sau nu) ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru actuala administrație.

salutari 4

Cetățenii (denumiți, din patru în patru ani, și electorat) pot înțelege că durează, ca nouă administrație, să-ți construiești echipa, să-ți stabilești prioritățile și să mai întreprinzi și alte activități care țin, practic, de împărțirea ciolanului.

salutari 5

Dar, de la un moment încolo, nu mai pricep și vor rezolvări concrete. Poate că ar fi timpul ca administrația timișoreană să nască și realizări, că doar au trecut nouă luni de la instalare…

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Salutări de la Timișoara! Din Parcul Civic! Din Parcul Cinic! (foto)

    1. Ar fi fff bine,poate se pierd in timpul paradei prin gurile de canalizare lasate la voia intimplarii si ne mai scutesc de prezenta lor. 

  1. Pe bietul Fritz NU-l mai baga nimeni în seamă, omul e ori prea prins cu problemnele de partid, ori CAPTIV între atitea delegări către ceilalți șefi din Primarie. Oricum e PARALEL de toate saracul, dar și bieții Timisoreni cum s-au lăsat seduși de imaginea neamțului. Deși trebuiau sa fie mai atenți după țeapa cu Johannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *