Cozile nocturne pentru plata taxelor şi impozitelor, o tristă amintire

Astăzi a fost prima zi din acest an în care s-au putut plăti taxele și impozitele locale în orașul de pe Bega. La Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara (DFMT) nu a fost înghesuială prea mare, la primele ore ale dimineții putând fi observate câteva zeci de persoane care au dorit neapărat să scape de grija dărilor către primărie.

Comparativ cu acum câțiva ani, oamenii au renunțat să se mai așeze în număr mare la rând încă de noaptea, cu scăunele și haine groase, pentru a prinde o poziție cât mai în față.

Timișorenii care dețin proprietăți imobiliare sau autovehicule pot să achite impozitele aferente acestora prin mai multe metode, poate cea mai incomodă fiind clasica plată direct la ghișeele DFMT. Foarte utilizată de timișoreni este variantă de plată în numerara la cele 12 oficii poștale cu care primăria are relații de colaborare, cu toate că și aici timpul de așteptare este destul de îndelungat.

De asemenea, impozitele și taxele pot fi achitate prin ordin de plată, la sediile băncilor, prin internet banking, stând comod acasă ori la birou, sau online, cu cardul, pe site-ul fiscului timișorean, după obținerea unor date de identificare și a unei parole.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns